tisdag 26 mars 2013

Flyttrapport

Tisdagen har ägnats helt åt flyttbestyr, precis som planerat. Amerikakofferterna började bäras in i det  i stort sett helt tomma huset under tidig förmiddag och sedan bars det och bars det och bars det. Det var onekligen en märklig känsla att se möbler och prylar dyka upp igen på svensk mark. Där var min gitarr. Och där var farsans gamla köksbord (som jag använt som skrivbord under alla år i USA, nu står det i vårt nya kök - åtminstone några dagar).

Tyvärr har jag inga bilder att visa, eftersom kameran behagade gå i strejk. Ska försöka reparera det senare.

Några sammanfattande tankar kring dagen:
  • Oj vad mycket grejer vi har. Behöver vi egentligen tolv sängar? Eller 65 tallrikar? Eller fyra matbord?
  • Himla trevligt att tända en eld i braskaminen.
  • Det gör ont i ryggen att flytta.
  • Jag ägnade större delen av dagen åt att fylla kökslådor och -skåp.
  • Inte så vältajmat att ha en större tenta i jämförande politik och metod mitt i flytten. I morgon eftmiddag...
  • Syster Yster och Lillebror kom över efter skolan och blev helt entusiastiska över huset. Liksom min bror.
Vi flyttar troligen in på riktigt på torsdag, som ju är skärtorsdag till på köpet. Enda lilla problemet just nu är att vår säng inte kom upp för trappan - den var för stor. Vi får se hur vi löser det...

I morgon fortsätter flyttkillarna med uppackning och montering.

5 kommentarer:

Olle J. sa...

Kamera strejk? Ja, så blir det när man flyttar till ett kommunistiskt land med att för starka fackföreningar. Men så är det over here, not like over there... Angående sidans namn så får jag förslå "Ensidigt".

Hanna sa...

Ojojoj! Försiktigt med ryggen! Och ojojoj, vad jag är nyfiken på att se hur det ser ut! Och vaddå strejkande kamera? Är inte du sådär modern så du har en smartphone att fota med?! Ev bristande kvalitet på korten har vi minsann överseende med.

När det gäller bloggen tycker jag nog att den är allt annat än ensidig. Varför inte "allsidigt"?

Peter sa...

Ensidigt, allsidigt... Två bra förslag, minsann. Jo, Olle, för mycket strejker och larm här över. Och visst, Hanna, har jag smartphone, men hur 17 får jag in bilderna på bloggen?

Malin sa...

Skall bli spännande att se bilderna när du har dem. Om du tar några bilder med mobilen, kan du alltid mobilblogga med app. Blogger app te x om det är den du använder.

Hanna sa...

Antingen via en gammal hederlig USB-kabel (som väl oftast är densamma som vanliga laddningssladden nu för tiden), eller så ser du till att du i inställningarna på bloggen kan blogga via telefonen. Jag har fixat så att jag kan mejla inlägga från telefonen till en särskild adress, och VIPS så hamnar det som ett inlägg på bloggen! Och har man då bilder är det bara att bifoga mejlet. Hepp!