söndag 25 juli 2010

En sommar att minnas

Precis när vi hade passerat Ljungby började regnet och temperaturen föll snabbt till tio grader. Det är ju så här den är, den genuina svenska sommaren, sa vi till varandra när vi körde genom skogar och förbi sjöar på väg norrut. Med vindrutetorkarna på.

I Stockholm var det översvämning på gatorna och när jag sprang de tio meterna in på Ica för att handla lite kvällsmat, insåg jag att sandaler inte längre var lämpliga skodon. Det blev till att leta fram joggingskorna i packningen.

Vi övervägde att ta fram barnens jackor också och kom på att vi inte packat upp dem en enda gång under den månad vi varit i Sverige..

Det har i sanning varit en sällsynt vacker sommar i år. En sommar att minnas. Sommaren 2010. Då, när vi badade nästan varje dag.

Nu rustar vi för hemfärd, tillbaka till Amerika. Flygmaskinen avgår på tisdag morgon. Jag återkommer med en bildmässig sammanfattning av vår svenska sommar lite senare.

Låt mig bara ta tillfället i akt att varmt tacka alla er som - i vanlig ordning och med lika stor entusiasm - förgyllt vår vistelse i det gamla landet. Vi har verkligen haft en härlig tid i Stockholm, Småland, Halland och Skåne.

Och till alla er som vi inte hann träffa i år: Nästa sommar!

3 kommentarer:

Werner sa...

Tack själv och välkommen åter. Önskar att ni får ett bra år.
Ture hälsar särskilt.

Anna-Lena sa...

Nästa sommar.... men då är jag ju 51 - inget att fira då :-(

Hanna sa...

Kan bara instämma! En helt fantastisk sommar har det varit!
Vi ses i bloggosfären när vi är på plats på de amerikanska kontinenterna igen.
Kramar, Hanna