onsdag 11 juli 2012

Första sommarrapporten

Vädret är verkligen botten, men annars är det toppen.

Vi ankom Sweden i lördags, lyckligt och väl efter en lyckad flygtur över havet. Samtliga medlemmar i resesällskapet lyckades faktiskt sova i flera timmar - se där en fördel med att ta en sen avgång. Väl framme i Stockholm väntade brorsan och hans familj med kycklingspett, suverän sallad och en nymonterad grill, som vi invigde enligt konstens alla regler.

Och tro det eller ej, men vädret var hur bra som helst.

Himla kul dessutom att träffa bror, svägerska och kusinerna!

Sedan sov vi gott och vaknade långsamt till liv på söndagsförmiddagen. Jag packade bilen (som äldste sonen förtjänstfullt kört  fram till oss någon dag före, själv hade han stuckit ut på fjällvandring) full med packning och sedan stack vi iväg.

Efter fem minuter började dock motortemperaturen anta en irriterande hög nivå och jag fann det för gott att stanna för att kolla in nivån på kylarvätskan. Den var inte helt imponerande och det droppade en aning förargligt under bilen, vilket möjligen indikerade ett läckage.

Vi återvände till startpunkten och efter en del diskussion, ihopsamlig av totalt 25 liter vatten fördelade i 13 läskflaskor samt påfyllning av undermedlet kylcement (en konstig vätska som man häller i kylarvattnet och som obegripligt nog leder till att det slutar läcka - i bästa fall), drog vi åstad mot Halmstad.

Eftersom man traditionsenligt reparerar Essingeleden - jag har aldrig varit med om en sommar när man inte reparerat Essingeleden under mina snart 50 år här på jorden - fick vi krångla oss genom stan, vilket tog ungefär lika lång tid som resten av resan gjorde.

Vi höll intensiv koll på temperaturmätaren (jag lyssnade dessutom på sportradion eftersom GAIS spelade mot bottenlaget Gefle IF, 0-0), men den rörde sig inte mer än normalt och när vi stannade och fikade halvvägs kunde jag konstatera att vattennivån var exakt densamma som vid starten.

Kylscement är således grejen. Bara ett tips.

Resten av resan gick geschwint och snart var vi framme hos alla kusiner och systrar och morföräldrar och svägerskor och sassabrassar. Och här har vi nu installerat oss med sikte på att stanna i runt tre veckor.

Vädret är som sagt inte det bästa, men det har hittills inte gjort ett smack. Barnen leker dagarna i ända, vi har ätit och druckit hur gott som helst, gått promenader längs havet, kollat in seglarskolan i Grötviks hamn (två kusiner deltar i år), fikat på Bryggcaféet, svärfar och jag har åkt motorcykel och skådat fågel och mycket annat.

Och framförallt har firat Syster Yster som blev fjortis i går, tisdag - grattis!

I kväll blir det dessutom konsert: Vår vän, det musikaliske geniet Fredrik Nyström och den gamle hjälten Anders F Rönnblom lirar på Kajskjulet inne i stan.

Således: Synd att klaga!

Inga kommentarer: