tisdag 3 juli 2012

Uppladdning inför Independence Day

Ytterligare en dag med diverse måsten på att-göra-listan. Bland annat har Big Brother och Syster Yster varit på varsitt nytt besök hos ortodontisten - båda för att få retainers av olika slag (såna där som man kan sätta in och plocka ut efter behag och som ska hålla tänderna på sina platser).

Dagens trevligaste upplevelse var att se kompisarna Christina och Sven och deras en månad gamla ursöta dotter. Vi käkade lunch på en närbelägen deli och den unga tjejen betedde sig som om hon var hur världsvan som helst (= hon låg och sov sött i sin barnvagn hela tiden).

I morgon är det 4 juli, som ju innebär Independence Day här i US of A. Stan är draperad i amerikanska flaggor och medierna är fyllda av olika patriotiska budskap. I stort sett alla är lediga och traditionellt är det grillparty, parad och fyrverkeri som gäller. Problemet är dock att vädret verkar sätta lite käppar i det nationalistiska hjulet. Enligt uppgift så ska det bli rätt mycker regn och åska i morgon och faktum är att ett kraftigt åskoväder drar in över Distriktet just när jag skriver detta.

Förra fredagen hade vi ju ett rikigt ruggigt oväder och fortfarande är tusentals hushåll i regionen utan ström. Vi har en av Big Brothers kompisar boende här hos oss på grund av att familjen inte har någon el. Och risken finns att fler kommer att drabbas av strömavbrott det närmaste dygnet, om detta nya oväder blir så allvarligt som man varnar för.

Själva har vi tappat TV-mottagningen i flera rum. Livet är hårt.

Inga kommentarer: