torsdag 27 augusti 2009

Bald Eagle över Watergate

En sån dag.

Eftersom Storebror fortfarande har sommarlov tvingas jag ju hitta på en massa saker med honom så att han inte går under av leda och lättja. I dag tog vi t ex en cykeltur till National Mall och kollade in det nyrenoverande området kring Lincoln Memorial. På vägen tillbaka, längs floden Potomac, såg vi en Bald Eagle på nära håll. Den flög framför oss och försvann så småningom in bakom Watergate-komplexet. Rätt häftigt att se nationalfågeln mitt i huvudstan.

Efter lunch stack vi ut och paddlade på nämnda flod. Plötsligt dök det upp en fiskgjuse omkring tre meter ovanför vår kajak. Den satte sig i ett träd precis vid stranden och vi kunde kolla in på nära håll i flera minuter innan den flög iväg med makliga vingslag. Strax intill lyfte en stor ägretthäger och följdes av flera kompisar - otroligt vackra i sina vita fjäderdräkter.

Vi paddlade vidare och såg både ett flertal stora sköldpaddor som låg och solade på stenar i floden samt ett antal halvmeterstora fiskar (laxar?) som hoppade upp åtminstone ett par decimeter från vattenytan. Mäktigt.

Det här är avgjort en stor fördel med Distriktet. Naturupplevelserna är aldrig långt borta. Det finns gott om grönområden och vildmark i direkt anslutning till staden och skalorna på byggnader och vägnät är rimliga jämfört med de flesta andra amerikanska storstadsområden av jämförbar storlek.

I morgon funderar vi att sticka och bada i en av de många offentliga pooler som finns här i DC. Det kostar lika mycket att bada där som det kostar att gå in på de flesta muséer här: Nada.

Oerhört sympatiskt, det med.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Åh, vad härligt det låter! Och häftigt med fåglarna! När man är ute och paddlar kan man ju komma så nära, och det är onekligen en speciell känsla.
Dessutom låter det väldigt trevligt att umgås med ett barn i taget!
Hälsa den enda i släkten som fortfarande har somarlov!
Kram, Hanna

Taina sa...

Och nästa gång får du ta med dig kameran så vi får lite bevis ;)
Det lät som en riktig naturupplevelse er lilla utflykt.

Hoppas ni får en bra baddag. Här väntar vi på Danny. Inte från Idol utan orkanen. Det blir regn. Mer regn. Som om vi skulle behöva det nu. Suck.