måndag 31 augusti 2009

Miljövänligt toppenbad

Storebror och jag cyklade under förmiddagen i dag iväg till en helt nyöppnad kommunal poolanläggning några kilometer norrut. Wilson Aquatic Center är det ståtliga, men för mig mycket svåruttalade, namnet (jag fick fråga Big Brother, som guidade mig rätt språkligt).

Hur som helst. Vilket ställe. Ljus från massor av stora fönster, rymd, härlig atmosfär. Och gratis. En underbart bred 50 metersbassäng som vi omedelbart kastade oss i. För en gammal tävlingssimmare som jag (ryggsim var min specialitet, men jag körde alla simsätt och kom oftast sist närhelst jag tävlade eftersom jag tyckte det var så läskigt att dyka från startpallen - därav min fabless för just ryggsim som man ju startar i från vattnet), var det helt suveränt att forsa fram. Det blev runt 400 meter frisim (crawl), ett par vändor ryggsim samt omkring 500 meter bröst.

Sedan spelade vi vattenbasket och lekte i lekbassängen innan jag sjönk ner i det 38-gradiga vattnet i bubbelpoolen och lät jetstrålarna massera min värkande rygg.

Och allt är miljövänligt! Hela denna suveräna och nybyggda anläggning är nästan självförsörjande på elenergi genom en mängd solpaneler monterade på taket. Solvärmen här i DC är intensiv åtminstone tre fjärdedelar av året och solen som energikälla är hittills sorgligt underutnyttjad (precis som vindkraften, för övrigt).

Men nu kanske det kan bli ändring på det. Wilson A C kan förhoppningsvis bli ett positivt exempel som kan få fler efterföljare.

I övrigt kan noteras att ingen av oss ännu har fått svininfluensa.

1 kommentar:

Taina sa...

Vilken bra idé! Miljövänligt badhus. Ja tyärr ligger de efter i många miljöfrågor här så som vindkraften som verkligen skulle kunna byggas ut på många ställen runtom i landet. Själv tycker jag de är ståtliga där de står och snurrar bland alla andra "vindmöllor". Nu röstar vi för fler vindparker, tycker jag. Och miljövänliga badhus med solpaneler. Till sist, ställ av bilen amerikanare. Oj det blev lite mycket miljösnack här.

Tur att ni fick ytterligare en trevli dag tillsammans. Och att du passade på att träna är ju ett plus ;)