måndag 15 juni 2009

Äntligen sommarlov

Sommarlovs-anarkin börjar bre ut sig och eftersom jag har en viss fabläss för frihetlighet, tycker jag att det är rätt kul. I går kväll försvann Big Brother cyklande hem till en kompis och sedan såg vi inte röken av honom förrän i dag på eftermiddagen. Och Syster Yster stack iväg till 16:e gatan och en annan sleep-over. Henne träffade jag som hastigast i morse, när skolan startade.

I dag var det nämligen sista skoldagen för våra två yngsta, den 6-årige terriern Lillebror och den 10-åriga Storasystern. Terriern var dock sig inte riktigt lik. Han fick vara hemma med en gnutta feber och vaga öroninflammationsliknande symptom. Han tillfrisknade emellertid märkligt snabbt ungefär en kvart efter skolstarten.

Denna dag var bara en halvdag på vår kommunala skola. Egentligen skulle det inte vara någon skola alls den här måndagen, men eftersom det kom några millimeter snö i vintras så tvingades de skolansvariga att hålla skolan stängd i några timmar. Således var de tvungna att förlänga skolåret med en halv måndag.

Håhå. Jaja.

Så jag hämtade dottern vid 12-snåret och tog med mig Lillebror också så att han fick säga bye bye till sin första riktiga fröken.

I höst har vi en förstatjingare, en i femte klass och en i sjunde. Ja, och så 23-åringen back home in Stockholm förstås.

Herregudminskapare.

Det är väl bara en tidsfråga innan jag får barnbarn...

Lillebror kände sig väldigt sjuk i morse...

...ja, det var riktigt allvarligt faktiskt. Säkert minst 37,4 i feber. Ingen skola för honom alltså...

...men Syster Yster var förstås där. Här omgiven av ett gäng kompisar. Sommarlov!

Kira är klar med fyran. I augusti går hon, Syster Yster och resten av klassen i femman. Det är sista året på Hyde. Därefter väntar Middle School.

Lova och Elina (med ryggen mot kameran) på sin sista skoldag. Nu åker tjejerna och mamma Martina (filmaren i bakgrunden) och pappa Robert tillbaka till Sweden efter ett milt sagt intensivt år här i Distriktet. Tråkigt för oss - det har varit fantastiskt kul att ha dom här.

Inga kommentarer: