torsdag 4 juni 2009

Körsång och sommarlov

Syster Yster, längst till vänster, och hennes kör uppträdde inför en jublande publik på onsdagskvällen.

Det är mycket skola just nu. Storebror har redan gått på sommarlov. Han hade sin sista skoldag i dag, torsdag. Ingen märkvärdig avslutning, de hade haft ett knytkalas i klassrummet. Vi kommer att sakna hans huvudlärare Kathleen, som nästa år tar hand om de nya 6-graders. Hon är en kanonbra lärare. Big Brother har nu hela tre månaders lov. I början av september börjar han sjuan. Herregud, stora grabben...
De andra två skolbarnen har hela nästa vecka kvar innan de springer ut på sommarlov. Men det är inte så värst mycket pluggande den sista tiden. De har knappt haft en läxa de senaste dagarna. Och nästa vecka blir det diverse festligheter och utflykter.
I onsdags kväll hade teater- och musikeleverna på vår lokala skola avslutning inför jublande föräldrar. Syster Yster uppträdde med sin kör. Succé, förstås.
I övrigt från Distriktet: Regn. Och kallt. Bara knappt 20 grader i dag. Men det var visst ännu värre i Stockholm. Äldste sonen var på Springsteen. Tio grader varmt och ösregn. Hoppas musiken värmde en smula...

2 kommentarer:

Taina sa...

Här har de 3 veckor kvar av skolan! Det förlängdes med 4 dagar pga Snow Days...suck säger barnen.

Peter sa...

Jo, här förlängde de med en halv dag av samma skäl, vilket innebär att barnen ska gå måndag förmiddag den 15:e. Jag gissar att många kommer att vara "sjuka" den halvdagen.