måndag 8 juni 2009

Hett

Årets varmaste dag, så här långt. Uppemot 32 celciusgrader och så där tropiskt fuktigt som gör att man vill ställa sig under en sval dusch ungefär en gång i timmen.

När värmen och fukten är så intensiv sjunker tempot ofrivilligt. Man går långsammare, cyklar långsammare och tänker långsammare. Egentligen vill man bara ligga i en pool, läppjande på en sval dryck.

Men det går naturligtvis inte an.

Redan i morse var det rejält hett. På vår lokala skola bjöds årets frivilliga armé av föräldrar på frukost som ett tack får insatser av olika slag. Vi var väl ett 20-tal föräldrar där och vi fick en god fruktsallad och iskall juice.

Alla barn samlades i hettan på skolgården och klass efter klass gjorde ett litet framträdande som gick ut på att de var väldigt tacksamma för alla idella insatser som vi föräldrar gjort. Intet öga var torrt när andraklassen läste upp en mycket finstämd dikt om hur fantastiska vi är...

Annars är Syster Yster mest engagerad i frågan om hur många sekunder det är kvar till sommarlovet. Jag orkar inte räkna ut antalet sekunder, men det är bara fyra dagar plus en halv måndag kvar.

1 kommentar:

Veronica sa...

Här är det deppigt värre kallt och regn. Fy bubblan säger jag bara