söndag 13 juni 2010

Intensiva dagar i DC

Det har varit några intensiva, men mycket roliga, dagar i Distriktet. Våra kära vänner The Ribbing-Larssons kom sent i torsdags kväll. Utan väskor. De hade blivit kvar i Bryssel, men ankom en dygn senare till vår lokala flygplats här i DC.

Fredagen var sista skoldagen för Big Brother. Nu är han ledigt fram till i början av september... Fredagen var också dagen för diverse upptåg på Syster Ysters och Lillebrors skola, bland annat den traditionella kickaball-matchen mellan lärare och avgångseleverna i 5th grade. Se bilden nedan.

På fredag kväll samlades dessutm femteklass-eleverna tillsammans med föräldrar för ett hejdundrande graduation-party.

I går lördag, var det avslutning för Lillebrors fotbollssäsong. Han avslutade stilmässigt med tre mål och tre målgivande passningar och fick en fin plakett för sina insatser under året. Sedan ilade vi till skolans spring-fest, som var lika hysterisk som vanligt. Och kul. Och het.

Därefter ett eftermiddagsparty för våra vänner Philippa och John, som ska flytta till Boston inom kort. Sedan hann vi faktiskt med att sitta någon timme och äta en god middag tillsammans hela gänget, innan hustrun och jag åkte iväg till våra kompisar Val och Laurent, som hade ett stort party eftersom de också ska flytta ifrån DC. De ska tillbaka till Schweiz efter tre år här. Tråkigt, de är väldigt trevliga och Val har i perioder varit min running buddy - sett till att jag orkat ta mig ut på löparrundorna.

Slutligen hämtade vi upp Big Brother som var på ett annat party ute i Silver Spring, innan vi rundade av kvällen med nattligt sudd med Åsa och Anders runt köksbordet.

I dag är det något mindre intensivt. Delar av Sverigebesöket och delar av vår familj har åkt iväg på en shoppingtur till Tysons Corner. Jag och pojkarna är kvar i hemmets lugna vrå. Grabbarna är i Rose Park och spelar basket och jag ska strax ta mig dit, jag med. I eftermiddag ska vi till Syster Ysters nya skola och äta glass.

Det är ruggigt varmt i Distriktet. Nästan 35 grader just nu.


Anders och Åsa med några av kidsen tittar storögt på när 5th-graders spelar kickball mot lärarna.

Lillebror fanns förstås också i publiken...

...hans t-shirt gav inget utrymme för tvekan om var hans sympatier låg.

Naturligtvis var Hyde's eget cheerleading-gäng på plats.

Nurse Douglas, vår oerhört trevliga skolsköterska, hejade högljutt på eleverna.

Syster Yster slår till. Hon såg till att plocka hem en av elevernas totalt omkring tio poäng.

Hennes lärare Mr Atwell i en stilstudie. Som vanlig vann lärarna stort...

...ingen hänsyn till barnen, här inte. Mr C sparkade bollen långt, långt bort.

Syster Ysters klass på Graduation Party fredags kväll. Snart kommer alla barn skingras. Känns sorgligt. Många av dom - och deras föräldrar - har blivit nära vänner under de tre år vi varit här.

Lördagens stora event var Spring Fest på skolgården. Här försöker Syster Yster träffa den röda knappen som innebär att den som sitter på plankan åker ner i vattnet. Väldigt poppis, särskilt med tanke på...

...att det var drygt 30 grader varmt. Här är det vild dans vid DJ-båset. fattar inte att de orkade i hettan. Men kul var det.


2 kommentarer:

Werner sa...

Roligt med besöket. Hälsa Åsa från mig.

Peter sa...

Hälsningen framförd! Hon kände dock ingen Werner, men blev glad ändå.