onsdag 2 juni 2010

Strandsatta på flygplatsen

Ännu ett flygbolag att bojkotta: Flyg aldrig Delta Airlines. Vi hade världens strul när vi åkte till New Orleans förra torsdagen - med ombokningar och kraftiga förseningar. Och nu i dag, när vi skulle ta oss tillbaka hem till DC, hade de helt sonika ställt in en av flighterna. Vilket innebar ytterligare ombokningar, strul och förseningar.

Så nu ska vi flyga till den lokala flyplatsen National istället för till BWI. Jättekul, eftersom vi har bilen på långtidsparkeringen på BWI.

"Så ersätter ni att vi nu måste ta taxi ut dit för att hämta bilen?" undrade hustrun irriterat.

"Nop".

Kul, kul. Så nu får er stackars bloggare ägna omkring tre extra timmar denna torsdag åt att åka till Baltimore för att hämta bilen. Plus ett par extra timmars väntetid här på flygplatsen i New Orleans. Ytterligare en meningsfull dag i mott liv.

Men resan i övrigt har varit kanon! Återkommer som sagt med bilder och rapport.

Familjen ägnar sig åt surfning på flygplatsen just när detta skrivs.

9 kommentarer:

Taina sa...

ÅH vad tråkigt!!! Ska genast springa över till grannen och klaga. Båda frun och karln är piloter och flyger åt Delta....jag måste ju tillfället i akt så mycket som jag har skrutit om skandinaviska flygbolag.

Hang in there :D

Peter sa...

Fixar du en massa skadestånd åt oss? Vi kräver inte mycket... Några hotellnätter och fri resa till Karibien. All included.

Taina sa...

Hahahaha! Jag kan ju alltid försöka ;)

Malin sa...

Otur verkligen. Har aldrig flugit Delta, men skall ha i åtanke. Tyvärr tar man ju nästan alltid det billigaste oavsett flygbolag när man skall någonstans.

Ulf. sa...

Jag och Marissa hade tänkt ansöka om AmericanExpress Delta kortet men det låter ju inte riktigt som en bra idé längre!

Vi hade otroligt strul på våran halvtimmes flight från New York. Bojkotta Continental. Det har jag gjort sedan 2004. Fast vi bokade ju inte biljetter själva denna gången.

Beggers can't be chosers som dom säger här!

Anna Karin sa...

Trist med flygstrul, men ni verkar utnyttja situationen och ser ut att ha det mysigt under väntetiden på flygplatsen, trots allt.
Inget går upp mot familjegemenskap! Fint att ni passar på att komma varandra nära, det är sånt som kallas kvalitetstid.

Anna-Lena sa...

Det börjar bli svårt för dig att resa någonstans med så många bojkottade flygbolag.... Tar ni båten över atlanten i sommar?

Peter sa...

Anna-Lena har en poäng. Det finns snart inga flygbolag kvar att resa med. Jag har t o m tappat räkningen på flygbolag att bojkotta... Men det blir nog flyg back to Sweden i sommar trots allt. Även om jag personligen inte skulle ha något emot en båttur, gammal saltstänkt sailer som jag är.

Ann-Marie - kusin till kusin (Brodd) sa...

Hej

Jag och min familj blev försenade med Delta för drygt två år sedan. Vi skulle hem till Sverige efter semester i Orlando med mellanlandning i Atlanta. I Atlanta var Delta-flyget överbokat med 12 personer. Vi, en familj på fyra, och en annan familj på fyra, fick stanna kvar en natt extra, med en viss kompensation förstås. Gratis hotellrum, och de var inte snåla med hotellrummen. De frågade hur många rum vi ville ha, och våra killar var då 15 och 16 och de ville ha varsina rum, och det var inget konstigt med det, så vi fick tre jättefina rum, lite matkuponger och $400 vardera i kontanter, så vi var ganska nöjda. När vi kom hem skickade vi ett mail till Delta för att få en skriftlig bekräftelse på att vi blev 24 timmar försenade, som vi skulle lämna vidare till våra försäkringsbolag. Vi fick ett jättetrevligt mail tillbaka, där de svarade att alla flygbolag överbokar sina flighter, eftersom det alltid är några personer som inte kommer. Men de sa också att vi hade fått för lite ersättning i kontanter, vi skulle ha $800 per person. Vi tackade och tog emot, men de gjorde en liten tavla, de missade att vi redan fått $400 per person, så sammanlagt fick vi $4800 tillbaka, och det var helt OK tyckte vi. Men det är aldrig roligt när man väl sitter mitt i det, då vill man bara iväg.