söndag 20 juni 2010

Måste köpa en marguerita-maskin

Italien fuskade som vanligt till sig en straff och klarade därmed, med nöd och näppe, att ta en poäng mot fårfarmarna från Nya Zeeland. Det här VM:et har inneburit en och annan smällkaramell för de etablerade fotbollsnationerna.

Fotbolls-VM har vuxit i uppmärksamhet här i takt med att matcherna avgjorts. Inte minst USA:s kämpainsats mot Slovenien höjde temperaturen. För att inte tala om det horribelt bortdömda målet i slutet av matchen. Amerikanernas dom mot den där domaren från Mali har varit hård. Milt uttryckt.

Dessutom är man här van vid millimeterrättvisa i lagsporter. Med undantag från baseball, så kolar domarna alltid upp tveksamma situationer omedelbart via videoinspelningar och kan därmed ändra ett omedelbart beslut som visade sig vara fel. Att detta inte går för sig i världens största sport är obegripligt för folk här. Alexi Lala, USA:s genom tiderna bäste och coolaste fotbollsspelare (han har tyvärr klippt och rakat sig), är expertkommentator här på ESPN och han försöker förklara att fotbollen till viss del är en subjektiv sport och att det är detta som är en av tjusningarna med den.

Han möts dock av måttlig förståelse för detta.

Hustrun och jag var på party i går kväll i den tropiska värmen. Ett av de vanligaste samtalsämnena var fotbolls-VM. Så visst engagerar fotbollen. Och borta vid Dupont Circle samlas tusentals människor för att kolla in matcherna på uppmonterade storbildsskärmar, umgås, dricka öl och ha kul.

Det är nästan som man påminns om den magiska svenska fotbollssommaren 1994. Som ju faktiskt utspelade sig här i USA.

I övrigt att rapportera:
  • Vi plockar och grejar inför sommaren tripp till Sweden.
  • Vår lokala Apple-store har öppnat. Stor grej.
  • Syster Yster var på party hela dagen i går, med pool-bad, bowling och middag.
  • Lillebror var på party halva dagen i går, med godis, pizza, cupcakes och film: Toy Story 3.
  • Big Brother ska på biodate i eftermiddag.
  • Våra vänner Andreas och Marissa fungerade i vanlig ordning som världens bästa barnvakter medan hustrun och jag drack kallt bubbel på festen i går kväll. Bästa partyingrediensen: Marguerita-maskinen. Måste helt enkelt köpa en sådan!

Inga kommentarer: