lördag 5 juni 2010

Intensiv lördag i Distriktet

Trots att det var lördag, steg vi upp i ottan och tog cyklarna in till the National Mall strax före kl 7 i den arla morgonstund. Hustrun hade i ett anfall av motionsiver anmält sig själv och dottern till ett 5 kilometer långt lopp och vi skulle vara på plats redan 7.30.

Vi grabbar ställde självfallet upp som stödtrupp och hejarklack.

Tjejerna sprintade på fantastiskt bra i hettan (25 grader redan på morgonen) och vi var tillbaka i huset strax efter 9. Sedan var det dags för clean up på skolgården i en dryg timme, innan Lillebrors fotbollsmatch drog igång. Då hade temperaturen stigit till drygt 30 grader och vår fotbollshjälte såg ut som en nykokt kräfta i ansiktet när matchen var över. Hans Penguins vann med omkring 9-3. Eller möjligen 7-1.

Därefter tillbaka till skolgården för att avsluta städningen och hämta upp resterande barn, som stannat kvar där och "jobbat" (= lekt med vattenslangen, alla var väldig blöta när vi kom dit).

Sen eftermiddag och kväll ägnades åt en och annan öl, körning av dottern till en sleep over, matlagning, fotbollsmatch på bakgården och diverse annat skoj. Nu är klockan tio minuter över tio på kvällen och det är exakt 28,4 grader utanför fönstret.

I morgon ser vi fram emot att gå på baseball. Nationals, som alla kallar Nats här, möter Cincinatti Reds. The Big Red Machine. Jag fattar inte ett dugg av baseball, men det sägs vara rätt kul att kolla på.

Och ibland träffar dom till och med bollen med det där slagträet, har jag hört av initierade källor.


Mina fantastiska tjejer kutade i gryningen. Heja!

5 kommentarer:

Anna Karin sa...

Tänk att mor och dotter orkade springa i hettan och dessutom så tidigt på morgonen. Imponerande!

Annika sa...

BRA jobbat!!!
Jätteimpad, för det var ju så hett att man bara baxnade igår!
Vad duktig av lilltjejen att hänga på "the race..." likaså!
Grattis tjejer!!

Peter sa...

Jo, de var helt makalösa!

Hanna sa...

Åh herregud!! otroligt käckt gjort - verkligen imponerande!

bubbe sa...

Flickorna springer exakt likadant och i takt!