fredag 6 juni 2008

Den svenska nationaldagen...

...gick rätt obemärkt förbi här i Amerika. Vi var bjudna på en festlighet på ambassadörens residens på Nebraska Avenue, men valde bort det eftersom det var så myckat annat denna fredag. Det började redan på morgonen med picnic för 3rd graders, dotterns klass. Detta höll på fram till lunch. På eftermiddagen var det så dags för dagis-picnic och den mer formella avslutningen på skolåret för lillebror.

Efter alla picnicar valde jag att fira nationaldagen genom att cykla till distriktets enda anarkistiska bokhandel. Den ligger i de ruffliga kvarteren runt P och 9:e gatan och består av ett trångt rum i en källare. Massor av roliga böcker och rättvisemärkt thé samt tips på kommande riots och andra skojiga aktiviteter. Olga i kassan tyckte att jag skulle hänga med på den kommande illegala campen i en nationalpark i West Virginia, men jag tackade vänligt nej. Skyllde på barnen. Köpte hur som helst en massa böcker som garanterat inte går att hitta i vanliga bokhandlar...

Lillebror tillbringade eftermiddagen hos en kompis och Big Brother kom så småningon hem från sin två dagar långa klassresa söderut. Solbränd, trött men väldigt nöjd. Syster Yster har vi inte sett skymten av sedan på förmiddagen, hon stack iväg med en kompis direkt efter skolan.

I morgon kommer vår gamle polare Steff över för kort besök. Helgen lär bli varm. Enligt kompisen Tracey har man utfärdat en "varmvarning" - vilket normalt innebär temperaturer på runt 100 grader F (+ 37 grader). Här behövs stora mängder öl!

Inga kommentarer: