tisdag 10 juni 2008

Graduation, slipsar och picnic

Dagen har varit fylld med skolavslutningar, picnicar, åskoväder och en massa annat. Storebror tog "examen" från Hyde. Amerikanerna kan verkligen det här med graduation. Det var ett oerhört rörande program i den lånade kyrksalen tvärs över gatan. Sång, dansuppvisning, tal från rektor, lärare och elever, en massa fina diplom och intg som delades ut osv. Intet öga var torrt i salen.

Efter festligheterna stack alla 5th graders, med föräldrar och släktingar, till Montrose Park för en picnic. Mycket trevligt. Så nu har två av tre kids i familjen sommarlov. Syster Yster har två dagar kvar till sin skolavslutning.

Trots alla aktiviteter hann jag märkligt nog se Sveriges match mot Grekland i EM. Kanonmål av Zlatan, och hyfsat svenskt spel i andra halvlek. Men det som jag tyckte var det mest utmärkande i matchen var Greklands urusla spel. Nog kan man kräva mer av de regerande mästarna? Hur som haver. Bra start för Sverige. Kan man nu slå ryssarna är saken klar. För Spanien blir nog svårt.

Dagen avslutades med ett nytt picnic-besök i Montrose Park. Vi höll ut i värmen och bland myggen ända fram till att åskan började rulla in framemot halv nio på kvällen. Sedan blev det ett herrans liv i ett par timmar. Ett tag lystes himlen upp i stort sett oavbrutet av blixtrar. Men nu har thunderstormen blåst över.

En blivande president är ute på promenad. Var är livvakterna?

Naturligtvis dök även lillebror upp på brorsans graduation. Med slips.

Utanför salen. Bloggaren bar ingen slips. Dock hade jag hängt ett par solglsögon där slipsar pläga synas. Lite käckt sådär.

Principalen Dana Nerenberg, Big Brother och hans lärare Mrs Roth, som är något längre än vad bilden ger sken av, eftersom hon ställde sig på huk av någon anledning.

Tre salta grabbar i karriären. Wall Street - here we come. Ryan, Vladde och Storebror.

Alla graduanter, med fröken Roth till vänster.

Allas vår Mr C sa bye bye till avgångseleverna.

Tre sötnosar efter graduationen. Slipsarna har åkt av. Det var rätt varmt i dag. Typ 37 grader. Med den enorma luftfuktighet kändes det som runt 50.

Två sötnosar. Gissa om mamma var stolt över sin förstfödde. Gissa om jag var stolt.

Mary och storasyster i Montrose Park. Dagens andra picnic.

Typisk amerikansk picnic i en park. Min pastasallad på eget recept blev en succé. Sedan fick vi springa hem eftersom åskan kom farande med en väldig fart.

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Tack för all fina bilder!
AK&A