torsdag 12 juni 2008

Sommarlov für alle

Det är egentligen helt otroligt. Vårt första amerikanska skolår är till ända. I dag, torsdag, var det Syster Ysters tur att som sista barn i skaran få sommarlov. Det här året har gått över all tänkbar förväntan när det gäller kidsen. De har anpassat sig så oerhört snabbt, har lärt sig prata flytande engelska way above my level och har skaffat massor av kompisar. En fröjd att skåda, sanna mina ord.

Sista dagen för dottern blev ett veritabelt kramkalas. Alla lärare avtackades och fick blommor och presenter och barnen kramades och grät och utbytte e-postadresser. Flera av kompisarna flyttar nu ifrån Washington, däribland några av de bästa vännerna. Precis som Syster Yster sa: även om det var roligt att få sommarlov är det lite sorgligt att säga hej då.

På väg till sista skoldagen.

Sommarlov! Dottern tillsammans med Mary som gick ut femman häromdagen och klasskompisen Nick, som ska flytta till Österrike i sommar tillsammans med mamma Kate och pappa Stefan - några av våra bästa vänner här i DC.

Kate tar farväl av min chef på biblioteket, Karen.

Vår rektor Dana fick blommor av oss. Hon är en riktig go-getter och frågan är väl hur länge vi får behålla henne som principal på lilla Hyde. Jag misstänker att hon siktar högre. Hon gör ett kanonjobb för oss.

Dotter med Ms McAlee, som heter Lauren egentligen. Hon har varit assisterande lärare hos 3rd graders och är helt suverän med kidsen. Nu slutar hon och börjar på ett "riktigt" lärarjobb i höst.

Dotter med Ms Miller, Penelope. Vår favvolärare sedan hon började gråta på vårt första utvecklingssamtal i höstas, så rörd var hon när hon berättade om dotterns framsteg i det engelska språket. Snacka om engagemang!

Nämen va 17!? Har de konstiga kungspudlarna också fått sommarlov? Eller hur hamnade de här?


Inga kommentarer: