söndag 28 augusti 2011

Senaste nytt från Irene

Det blev en lugn natt. Faktum är att jag sov hur gott som helst och vaknade vid 8-tiden i morse, utsövd och pigg. Inga trasiga fönster, inga omkullblåsta träd, inget strömavbrott.

Tog en liten morgonpromenad för att kolla bilen (inte en skråma) och omgivningarna (toppen av ett träd hade brutits av, annars mest smågrenar som låg på gatan). Det mest uppetsande var ett gäng brandbilar som stod parkerade på P Street. Det visade sig vara ett elfel i ett kök som åstadkommit lite rökutveckling.

Summa sumarum: Irenes härjningar blev betydligt mindre allvarligare än vad många befarade (och alla amerikanska TV-bolag hoppades på...). Stormen har nu klassats ner till "tropisk storm" och de största problemen har säkert de några hundra tusen hushåll som saknar el. Men det är vardagsmat här i regionen, där eldistributionen är av svensk 1950-talsstandard.

De hårda vindarna har i stort sett försvunnit från Distriktet och det har inte regnat på hela förmiddagen. Det hela är således fullständigt under kontroll.

Själv sitter jag och lyssnar på webbradion - och njuter. GAIS leder med 2-0 över Gnällby. Men enligt referatet kunde det lika gärna har varit 5-0. Nu väntar andra halvlek och naturligtvis kommer Atleterna tappa det här i slutminuterna. Men den stunden, den sorgen.

Inga kommentarer: