torsdag 11 augusti 2011

Tebaks i Stockholm

Värst vad tiden går. Sedan sist har vi sagt tack och goodbye till Halmstad för den här gången och åkt upp till Stockholm. Bor nu hos broder med familj och har ägnat dagarna åt bland annat kusinträff i skärgården, diverse andra sociala aktiviteter med vänner och släkt, röjning av vår lägenhet samt en del jobb.

Dessutom skoljakt - vi har insett att barnen behöver ha varsin skola att gå till när vi kommer tillbaka till det gamla landet. Och det är inte som förr. På min tid gick man helt enkelt i skolan där man bodde. Men så är det inte längre. Nu är det fria val och det kräver förstås en hel del research. Dessutom är de bästa skolorna naturligtvis också de mest populära, vilket innebär att konkurrensen är stenhård för att få en plats. Även om "närhetsprincipen" ska råda, är det långt ifrån säkert att man kan gå i områdets egen skola...

Jag lär nog skriva en och annan rad om detta på bloggen vad det lider.

I helgen ska vi ut i skärgården igen och sedan är det bara en vecka kvar innan det är dags att kliva in i flygmaskinen för vidare transport till Distriktet. Vi landar nästa lördag och redan på måndag börjar Lillebror i skolan.

I samma veva räknar jag med att återuppta normalfrekvens på bloggen igen - jag förstår att alla tusentals läsare knappt kan vänta...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej,jag kan faktiskt knappt vanta till alla dina kluriga inlagg ar tillbaka. :-) Trodde du inte va? He he he. Verkar som ni haft en fin sommar i Svedala och sluppit varsta varmeboljan har i MD/DC/VA. Valkommen tillbaka i forskott / Halsn Rayven (som tittar pa forsta preseason matchen i NFL ikvall) Ordningen ar tillbaka och hosten ar pa ingang. :-)

Peter sa...

Tackar ödmjukast - kollade du matchen på plats, möjligen?