måndag 30 april 2012

Valborgsmäss in DC

Upptäckte att det faktiskt är Valborgsmässoafton i Distriktet. Inte för att det betyder ett smack här. Det är en helt vanlig måndag, kidsen är skolan, hustrun och jag jobbar som vanligt. Jag antar att det är annorlunda i Sweden. Jag minns min barndoms Valborgsmässoaftnar som trevliga tillställningar. Påfallande ofta var det kallt som sören, men majbrasorna värmde och folk hade kul. När jag blev lite äldre var det en given partydag och när barnen började komma in i mitt liv så blev det återigen en mer familjeorienterad vandring till brasan.

Och i morgon är det 1 maj. I morse när jag körde barnen (två egna och en lånad) till skolan, förhörde jag mig om deras kunskaper om den internationella arbetardagen. Deras samlade kunskapsmängd kan beskrivas rätt kort och kärnfullt:

Noll.

Inte ens när jag sjöng Internationelan för dom (på svenska, kan inte den engelska texten), fick jag något gensvar. Bara en förkrossande blick från Syster Yster och en väsning om att hålla tyst. Inte för att det på något sätt var opassande att sjunga Internationalen för full hals i en bil i den amerikanska huvudstaden. Utan mer för att jag - som vanligt - var en oerhört pinsam figur (särskilt med tanke på den amerikanska kompisen som också var i bilen). Det hade inte spelat någon roll om jag sjungit Lady Gaga eller Madonna eller Michael Jackson. Jag hade varit lika pinsamt oavsett sång.

Jag är alltid pinsam i mina tonåringars ögon.

Det är väl så det ska vara, antar jag.

Nu ska jag fortsätta fura valborg genom att kolla in den tredje peioden i slutspelsmatchen mellan Caps och Rangers. 2-1 till hjältarna från Distriktet just nu.

2 kommentarer:

Anna Karin sa...

Men Lillebror tycker väl inte att du är pinsam, än så länge ...

Peter sa...

Han säger så här: "If you like dance a lot or so or when you pratar med mina friends or so. That's kind of awkward".