måndag 29 oktober 2012

Frankenstorm närmar sig

Alla pratar om Frankenstorm, Sandy, här på den amerikanskanska östkusten. Gymnasiekillen och jag tog en taxi från flygplatsen i går eftermiddag, lokal tid, och chaffisen sa att vi troligen kom med ett av de sista planen som kunde landa. Massor av flighter hade redan ställts in och vår chaufför var missnöjd med affärerna.

"It's very slow. I don't know if it's any use keep working tonight", sa han uppgivet.

Jag gav honom en extra slant i dricks.

Resan över den atlantiska oceanen gick annars hur bra som helst. Det var lite segt att tillbringa fyra timmar i Köpenhamn, men det är smällar man får ta. I Washington väntade den sedvanliga kön till passpolisen och en otippat lång kö till tullen. Vi kom dock igenom båda utan problem och fram emot 18-tiden var vi back home again.

Gissa om det var kul att träffa familjen!

Efter en fantastisk god middag, signerad min otroliga hustru, tillbringades kvällen med svenskt smågodis och diverse uppdateringar av allehanda slag. Huset var sig likt och sängen var otroligt skön när jag till slut gav upp för jetlagen och somnade in strax efter 22, local time.

Då hade det börjat regna, men annars syntes inga direkta spår av ovädret. Men det ska visst bli värre, sägs det. Både Obama och Romney har ställt in alla sina valmöten de närmaste dagarna, skolorna är förstås stängda och hela Distriktet laddar upp inför stormen, som ska peaka om något dygn eller så.

Denna måndag har ägnats åt städning - Pedro har äntligen kommit tillbaka, efterlängtad som få. Dessutom har jag tankat bilen (det gäller att vara förberedd) och försökt hitta en bra p-plats åt den. Inte helt lätt, eftersom i stort sett alla Georgetowns gator är kantade av halv- eller helruttna gamla träd. Det riktigt bra parkeringsplatserna är förstås upptagna sedan länge - en sådan plats lämnar man inte i första taget när en tropisk storm rullar in.

Vi är också hundvakter till den ytterst livliga och starka Rosco. Husse har fastnat i Las Vegas eftersom hans flight förstås är inställd.

Jag återkommer med rapport om Sandys utveckling. Ska även försöka ta en och annan bild.

5 kommentarer:

Annika sa...

Välkommen tillbaka till DC, Peter!
Ja, rätt in stormen.
So far, so good är det ju nu.
Ganska blåsigt och regnigt. Men det lär ju bli etter värre.
Hoppas att ni får en fin vistelse här nu.

Hanna sa...

HÄrligt att ni är samlade igen! Även om ni kunde haft lite bättre tur med vädret kanske... Hälsa de andra och var rädda om er i ovädret!
Kramar från södern

Peter sa...

Tack Annika. Bra idé du har om att använda utegrillen vid strömavbrott. Måste bara kolla så vi har kol...

Hanna,det var onekligen en aning konstigt mottagande. Överhuvudtaget blir det rätt intensiva veckor här i Distriktet: Hurrikan, 50-årsdag och val...

Anonym sa...

Skönt att ni är nere på marken!
Hoppas ni håller er inomhus nu!
Kram Karin

Anna Karin sa...

Åh, så skönt att resan gick bra och att ni är samlade nu. Tur att ni har en mysig källare med trädgårdsaccess. Där kan ni väl sitta och kura medan stormen drar förbi, eller hur?