tisdag 30 oktober 2012

Sandy kom, sågs och drog vidare

Uppdatering stormläget:

Sandy har dragit förbi utan större synbara skador. Själva klarade vi oss hur bra som helst. Det är en del grenar och en massa löv i trädgården och det blev en aning kyligt när vinden började blåsa ordentligt. Som jag tidigare berättat i bloggen, så är inte fönstren här av bästa kvalitet. Milt uttryckt. Englas och stora springor som pincip är omöjliga att täta ordentligt.

Således fick vi höja värmen en aning medan vinden ven runt knutarna. I övrigt var det lugnt.

Nu på förmiddagen var lillgrabben och jag ute på en långpromenad tillsammans med vår lånehund. Vinden har mojnat i stort sett helt och hållet, däremot regnar det fortfarande en hel del. Faktum är att det har regnat sedan vi landade i söndags eftermiddag och det märks i vattendragen. Den vanligtvis lugna och makliga  Rock Creek har förvandlats till en rytande fors och Potomac River är cirka en decimeter ifrån att svämma över kajen nere i vår lokala hamn här i Georgetown.

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på eftersom jag inte hittar någonstans att sätta in kamerans minneskort i den här datamaskinen (en ny snygg sak, som uppenbarligen är för modern för mina vanor...).

3 kommentarer:

Hanna sa...

Skönt att höra! Visst vill vi se bilder, men det kan nog vänta. Tur att ni har elen och uppkopplingen kvar i alla fall!

Anonym sa...

Jätteskönt att höra att ni mår bra! Kram Karin

Peter sa...

Tack för kommentarerna - uppriktigt sagt så var det rätt lugnt här i Distriktet. Det var nästan mysigt, som några extra lediga dagar. Samtidigt har ju över 30 personer dött som en följd av ovädret, så visst var det väldigt allvarligt på många håll. Och tydlige är fortfarande åtta miljoner personer utan el...