tisdag 18 september 2007

Amerikanska dammsugare

Ett monster som heter Dyson. Inte Tyson.

Peter Andréasson, det finns uppgifter som tyder på att du är rätt kritisk mot amerikanska dammsugare?

Jo.

Vill du utveckla kritiken?

Amerikanska dammsugare av s k Hoover-modell är tunga, låter väldigt högt och är dessutom otroligt ineffektiva.

Menar du att dammsugare av europeisk modell är bättre?

Ja, så här långt kan jag bara se fördelar med de europeiska modellerna. Jag förstår inte hur de amerikanska husmödrarna - för det är mest kvinnor som använt dem - accepterat de här redskapen under alla år.

Du är rätt nyinflyttad till USA. Är det verkligen rimligt att avlossa kritik av sådan här skärpa redan efter en månad i landet?

Jag tycker det. Bara för att man är ny i ett land ska man inte behöva tiga med kritik när den är berättigad. Europeiska dammsugare är smidigare, smartare, snyggare, smalare, smakfullare och stiligare. Dessutom låter de mindre och väger mindre, arbetar mer effektivt och har en bättre följsamhet.

Finns det inga styrkor hos de amerikanska dammsugar-modellerna?

Nej.

Okej. Tack för intervjun.

My pleasure.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Strålande Peter! Vilken marknad har du inte framför dina fötter. Tag kontakt med Electrolux om en agentur som dammsugarförlsäljare! Börja med de skolföräldrar du lärt känna och testa dina säljtalanger.

Lycka till i kapitalismens och marknadsekonomiens förlova land!

Anna-Lena sa...

Jag kan meddela att samma förskräckligt opraktiska och ohanterliga tingestar även förekommer i Europa. Visserligen i England så det kanske inte räknas, men ändå.... Om man dessutom lägger till heltäckningsmattorna i badrummen som i alla fall alla i "min" släkt har där så kan man konstatera att hygiennivån inte är den allra högsta.