söndag 16 september 2007

Flytt, feber och cyklar


Samma container som i Stockholm!


Farsans gamla matbord i USA. Vem hade kunnat ana det?


Äntligen har riddarna, dinosaurierna och alla bilar kommit.


Dottern med Andra världskrigsmonumentet bakom.


Sonen framför Washington Monument.

Söndagsmiddag i DC.

Man blir ju rätt luttrad som atlet, men det här senaste tog nog priset. Hur som helst. 2-2 mot Kalmar FF på Fredriksskans var ju rätt okej, även om det är typiskt för GAIS att sumpa en straff och släppa in ett mål i baken med några minuter kvar.
De senaste dagarna här i DC har präglats av flyttfix. Vår stora container kom som planerat i fredags morse och efter sex timmars intensivt springande var alla prylar inomhus. Konstig känsla att se samma container som lämnade Stockholm i början av augusti nu plötsligt stå utanför vårt hus här.
Vi börjar komma i ordning så smått. De flesta lådorna är tömda och nästan alla möbler monterade och ställda där de ska vara. Vissa väsentliga saker saknas fortfarande, t ex verktygslådan. Den ligger förhoppningsvis i någon av de tiotal lådor som fortfarande väntar på att packas upp.
Det är jättekul att få hit cyklarna. Redan i fredags kväll så cyklade jag och dottern (lillgrabben hade lite feber och fick stanna hemma med storebror, mamma och 100 flyttkartonger) över till en av hennes klasskompisar som bjudit in oss på middag och svensk fotboll på DVD (inspelning av Sverige-USA i pågående damfotbolls-VM, 2-0 till USA). Det blev en helkväll med massor av mat, vin och snack om amerikanska och svenska sedvänjor.
I dag, söndag, cyklade vi in till the Mall och besökte naturhistoriska muséet. En god middag avslutade helgen. Nu ligger alla barnen i sina respektive rum, på sina respektive sängar och med sina respektive skribord, stolar och bokhyllor. Och yngste sonen har varit utan feber hela dagen.

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Så fint ni får det!
Roligt att få syn på Pelles tavla i hyllan i matrummet och härligt att leksakerna är på plats (vilken tur att glassbilen har hittat hem till er)!
Cykla försiktigt!
AK