onsdag 17 mars 2010

Äntigen en ljusning på matvaru-fronten

Den 6 maj är det slut på eländet. Då öppnar nya Safeway en bit upp på Wisconsin Avenue. Och sällan har en matbutik varit så efterlängtad.

Förra våren slog gamla Safeway igen och hela kåken revs. Plötsligt stod vi i Georgetown utan en matvarubutik på rimligt avstånd. Som förvirrade hönor irrade vi runt i cirklar och försökte hitta en ny bas för våra matinköp. Men inget passade riktigt. Särskilt inte för mig, som med en dåres envishet undviker att ta bilen och istället envisas med att gå eller ta cykeln när jag ska handa.

Trader Joe's på 25:e gatan är i och för sig en kanonaffär på många sätt. En massa alternativa och organiska varor och med en synnerligen trevlig atmosfär. Men den är liten och utbudet är begränsat. Whole Foods har större utbud, men ligger en bra bit härifrån. Safeway i Watergate är en synnerligen illa skött butik, påminner starkt om Snusk-ICA i Bromma.

Saknaden av "vår" Safeway är således stor. Men nu skönjer vi befrielsens timme därborta vid horisonten. Det lokala bladet Georgetown Current meddelar att nya Safeway ska öppna den 6 maj. Och det är en inte vilken simpel matbutik som helst. Den ska bland annat innehålla:
  • En utökad deliavdelning
  • En särskild ost-avdelning
  • Extra stort utbud av eko-varor
  • Utökat öl- och vinsortiment och en särskild vinkällare
  • Sushibar
  • Starbucks-café
  • Glass-bar
  • En "sitt-avdelning" med öppen spis och HD-TV-apparater samt gratis trådlöst Internet
  • En utomhusterass

Nya Safeway kommer att vara den första butiken i DC som blir eko- och energicertifierad (fråga mig inte vad det betyder, men jag antar att den uppfyller vissa krav på energisparande och att den verksamheten ska drivas på ett ekologiskt hållbart sätt).

Jag ser fram emot öppnandet!

I övrigt kan noteras att det varit sommarvärme här i Distriktet i dag och att jag äntligen tog mig samman och stack ut på en löparrunda på 6-7 kilometer.

2 kommentarer:

Taina sa...

Härligt med energicertifierade företag! I Sverige har man redan jobbat några år enligt SS 627750 som är ett energiledningssystem för att minimera energiförbrukningen. Företagen får minskade kostnader och bidrar till en mer hållbar utveckling. Företag som är certifierade har således gjort en grundlig kartläggning över sin energiförbrukning och identifierat "bovarna" och satt upp mål för att minimera dessa: Tungt jobb men SÅ bra. För oss alla!!! Heja Safeway!!!

Peter sa...

Aha. Tack för utmärkt info, Taina. Take care!