tisdag 16 mars 2010

Vår kyrka först med samkönad vigsel

Kyrkan här bredvid har hamnat i fokus de senaste dagarna. Bakgrunden är följande:

För några veckor sedan beslutade Distriktet att tillåta registrerade samkönade partnerskap. Homosexuella personer har således numera samma rättigheter som vi heteros att få papper på att de lever ihop här i DC.

Klartecknet innebar att vår lokala metodistförsamling beslutade att viga personer av samma kön. Det blev den första kyrkan i Distriktet som förklarat sig vara villig att gifta homosexuella. Beslutet togs i stor enighet av församlingen och offentliggjordes för några dagar sedan, vilket lett till rätt ordentlig medial uppmärksamhet. TV har varit här och intervjuat och tidingar har skrivit artiklar.

Nu väntar vi bara på att "hatarna" kommer hit och protesterar när det är dags för den första samkönade vigseln. Det finns rätt många i det här landet som inte gillar homosexuella. Och många av dom hänvisar till Bibeln och Gud när de fördömer. De har väl aldrig fattat det där med Jesus kärleksbudskap, antar jag.

Själv tycker jag att det är coolt att bo granne med en kyrka som tycker kärlek är bättre än hat och som vågar ta tydlig ställning.

I övrigt: Sommaren är på väg!

3 kommentarer:

Grekland nu sa...

Vad intressant att höra att det finns kyrkor även på östkanten som är såpass radikala. Trodde nog att det bara var i Californien som man accepterar homovigslar.

Annika sa...

DET tycker jag med!! Coolt att du bor bredvid DEN kyrkan som nu figurerat i tidningar och TV så mkt.
Vi ska hoppas att hatarna håller sig borta. Ofta högerkristna som ju faktiskt helt missat det kristna budkskapet. They make me wanna PUKE!!
Heja DC, säger jag!! Så roligt detta!
Undrar när VA följer efter? DET lär nog dröja.
Om inte NoVa drar sig ur the commonwealth och bildar en ny stat, the NEW dominium, haha!! Det finns ju krafter som jobbar för det.

Peter sa...

I Kalifornien har man faktiskt tagit några steg tillbaka från sin tidigare jämförelsevis liberala inställning. I samband med senaste valet var det en delstatsomröstning som innebar förslag till förbud för samkönade äktenskap. Jag har inte följt upp om omröstningen resulterat i lagörändring ännu, men jag vet att många gay-aktivister närmast var chockade över resultatet...

Annika: Jag är långt ifrån någon expert i ämnet, men visst får man en känsla av att norra Va är extremt annorlunda jämfört med södra? Så en utbrytning kanske inte är en så dum idé. Ni kan väl inkorporera er till DC? Den del av Va som skulle ha tillhört Distriktet "försvann" ju till slut, vilket innebar att diamenten fått ett något rumphugget utseende. Å andra sidan ligger väl Reston utanför den tänkta gränsen hur som helst...