måndag 1 mars 2010

Våren är här

Hämtade Big Brother vid tunnelbanan efter skolan i dag och när vi gick tillbaka hem så såg jag plötsligt ett 20-tal krokusar i full blom på en södersluttning.

I morse rapporterade National Public Radio att det är "meteorological spring" från och med i dag, den 1 mars.

Och nu i kväll såg jag en stor fluga lite förvirrat flyga omkring i vardagsrummet.

Dessutom är vinter-OS slut.

Således måste det vara vår nu.

Det är snart dags att cykla ner till Alexandria och kolla in om mitt örnpar flyttat in i sitt bo för säsongen ännu. De bör vara på plats nu.

Under denna första vårdag har Syster Yster och Lillebror varit lediga från skolan på grund av en så kallad family conference. Jag har berättat om detta event tidigare, men det kanske kan vara på sin plats med en liten repetition:

En gång per trimester (läsåret här är indelat i tre delar) så stänger skolan undervisningen för en dag och alla föräldrar förväntas infinna sig på ett kvartssamtal. Utvecklingssamtal är väl den korrekta benämningen i svenska skolor, om jag inte minns alldeles galet.

Så alla lärarna är på plats, man får reservera en tid och sedan går de igenom respektive elevs framsteg och problem till respektive föräldrar eller vårdnadshavare.

Det hela är ett rätt idiotiskt system, eftersom många föräldrar har svårt att ta ledigt från sina jobb och därmed har svårt att dels ta hand om lediga barn och dels klara av att gå iväg och träffa läraren mitt på blanka dagen. Så många lärare säger så där lite inofficiellt att de kan fixa tider tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen för de föräldrar som har svårt att komma loss. Många barn tvingas dessutom klara sig själva under de där tre family conference-dagarna. Skolans after-school-care ("fritids") är naturligtvis också stängt.

Hur som helst. Vi var alltså på två sådana samtal i dag och jag kan med stor stolthet avslöja att båda kidsen är föredömligt duktiga i skolan. De har uppenbarligen fått sin mors intelleg... intillig... intelege... läshuvud och begåvning. Kul!

Och barnvakter har vi ju fixat. Svärföräldarna tog med sig barnen till vax-muséet, som tydligen var en succé. Kul!

Inga kommentarer: