torsdag 25 mars 2010

Obama och jag som room parents?

Den här våren är Syster Ysters sista på vår älskade kommunala skola här i grannskapet. Till hösten börjar hon sjätte klass, oftast den första årskursen i vad som kallas middle school här.

Som vanligt har det varit ohemult mycket jobb med ansökningar, tester, intervjuer, studiebesök och en massa annat hit och dit. Vi ansökte till flera skolor, såväl kommunala som privata. Dessutom är hon "in of boundary" på en skola, det vill säga garanterad plats där eftersom det är vår lokala skola.

En av de privata skolorna vi ansökte till var Sidwell Friends School. Och ärligt talat hade vi nog ingen förhoppning att vår kära dotter skulle komma in där. Konkurrensen om de 16 platserna är normalt stenhård. Och i år var den närmast löjlig. Antalet sökande hade fyradubblats jämfört med året före.

Anledning?

Obama-effekten.

Presidentfamiljens båda döttrar går nämligen där.

Så döm om vår förvåning när vi sprättade upp ett kuvert för några veckor sedan och fick besked om att hon antagits! En ny omgång med studiebesök och informationskväller på olika skolor följde. Och nu har vi vägt för- och nackdelar mellan de olika alternativen och naturligtvis låtit Syster Yster själv ha ett tungt ord med i laget. Hon valde efter viss tvekan...

Sidwell.

Således blir hon nu klasskompis med presidentdöttrarna. Och jag blir kanske room parent med Barack eller Michelle. Ordna picknickar ihop eller international dinners. Vi tar med oss våra berömda svenska köttbullar (färdigstekta frysta italienska italian meatballs köpta i storpack på Safeway för 6,95 dollar - har alltid gjort stor succé) och Barack kan ju laga någon spännande indonesisk rätt. Och Michelle och jag kanske kan volontära i skolbiblioteket ihop.

Skoj, hur som helst. Även om vårt beslut innebär tre barn på tre olika skolor. Men det är ju bara ett praktiskt problem.

Jag gillade Sidwell Friends Middle School redan vid första besöket i höstas. Hela byggnaden är nämligen ett stort miljöhus, med solpaneler på taket, ekologiskt material överallt, ett slutet system för vatten (med ett ekologiskt reningssystem) och endast organiskt käk i matsalen (vilket Syster Yster för övrigt satte upp som ett minus på sin långa plus-minuslista som hon gjorde på de respektive skolorna...).

Trevligt!

För övrigt kan jag meddela att:
  • Hustrun är på benen och mår bra igen efter operationen
  • Syster Yster och Lillebror bara har halvdag i morgon. Sedan väntar en dryg veckas vårlov
  • Big Brother har ju redan lov och jag har satt honom i träningsläger. I går spelade vi tennis i värmen och i dag cyklade vi till den utmärkta kommunala poolen några kilometer norrut. Som den gamle elitsimmare jag är (ryggsimspecialist), körde jag ett gäng varv i 50-metersbassängen, innan jag la mig i whirlpoolen och lät värmen lindra mitt kroniska ryggskott. Härligt.
  • I morgon blir det nog en ny tur till tennisbanan på förmiddagen. Om det inte regnar.

6 kommentarer:

Werner sa...

Gratulerar till platsen på Sidwell. Det var väl en härlig bekräftelse på hur Syster Yster utvecklats under de här åren.
Ge också hustrun en stor kram från oss alla och önska henne välkommen hem igen.

Ulf. sa...

Wow, ballt! Grattis Syster Yster! Skönt att hustrun mår bättre!

Hanna sa...

Vad kul att det blir Sidwell för Syster Yster! Och skönt att frun är uppe och skuttar igen!

Karin sa...

Grattis till Syster Yster! Här är vi mest avundsjuka på att hon möjligtvis får träffa Bo!
Stor kram till frun!

Unknown sa...

Wow! Det är ju helt makalöst häftigt för Ellen, och för er andra (framförallt för dig Peter som ju är lite kändiskåt). Att bli roomparent med Obama slår ju ut allt!
Jag har missat rapportering om att hustrun tydligen har opererat sig. Hoppas det inte var något allvarligt, och skönt att hon är på väg tillbaka. Kram på er!

Peter sa...

Tack för alla gratulationer! Det ska verkligen bli kul att bli bjuden på spontana fester i Vita Huset, oss föräldar emellan.