torsdag 15 november 2012

Äldste sonen mot andra sidan

I morgon är han framme om alla byten går som de ska. Äldste sonen sitter förhoppningsvis just nu på ett plan med riktning västerut. Slutmålet är Sydney, down under.

Det är väl ungefär så långt en son kan ta sig från en far, förutsatt att han fortfarande är kvar på Jordens yta.

Australien och jag har aldrig mötts. Däremot vat nitt gamla Haglöfs tält därnere en gång för en herrans massa år sedan. En av mina bästa polare lånade nämligen tältet för en liten tripp till outbacken. Jag minns att tältet kom tillbaka i trasor efter hårda umbäranden och flitigt användande i ett halvår. Det är sån't man får ta.

Sonen räknar med att stanna på andra sidan i någon månad. Sedan bär det av hemåt Sweden igen, via USA. Förhoppningsvis väntar studier därefter, han har ökat diverse kurser och program.

Själv är jag ju också student numera, pluggar statsvetenskap på halvfart. Det är faktiskt oförskämt kul. Nu läser vi om det svenska partiväsendet och jag ska skriva en uppsats om ett valfritt parti. Funderar starkt på att skriva om SD.

I övrigt en vacker dag här i utkanten av Europa. Sol, runt åtta grader och rätt trevligt på det hela taget.

Hemma i Distriktet förbereder sig familjen för fint besök på lördag: svägerskan flyger över från Halmstad, tillsammans med sin äldsta dotter, kusin L. Kul!

Inga kommentarer: