måndag 5 november 2012

En mogen modern man

Så har det då äntligen skett. Jag har fyllt ett halvt sekel. Inget särskilt med det, när jag väl lyckades montera ihop rullatorn gick det ungefär lika bra som tidigare att ta sig fram.

Jag blev väckt med skönsång, teckningar och presenter av alla mina fyra barn samt hustrun tidigt i morse. Dagen var sedan mest fylld av det kommande valet. Det är ruggigt spännande. I dag TV-följde jag både Romney och Obama på deras närmast hysteriska kampanjande så här i slutspurtens elfte timme. Obama, hesare än någonsin, hade med sig Bruce Springsteen som ett extra dragplåster. Fokus ligger nu helt på "svängstaterna" där valet i praktiken kommer att avgöras; bland annat Ohio, Pennsylvania, Wisconsin, Virginia och Florida.

På TV rullar de politiska annonserna nästan oavbrutet. Det är en väldig skillnad jämfört med för fyra år sedan, då man knappt märkte valet här i Distriktets TV-kanaler. 

Nåväl. Fram mot eftermiddagen lämnade jag tillfälligt den förtidiga valvakan och stack till den helt makalösa musikaffären Chuck Levin's ute i Wheaton, Maryland. En musikerpolare hade rekommenderat stället och det var verkligen en klart cool upplevelse. Här fanns allt - och dessutom enormt kunnig och engagerad personal.

Det blev en del inköp. Främst en Martin-gura (på rekommendation från en annan musikerpolare, Fredrik N). Ett klart fynd. Ordinarie pris 1200 bucks - jag fick den för 700 - och då bjöd dom på ett originalcase värt runt 100 dollar. Enormt klart och mäktigt ljud. Sannolikt lite för bra gitarr för en hobbylirare som jag, men va 17. Man fyller 50 bara en gång i livet.

Hustrun fixade en annan klart häftig leksak: Den helt nysläppta iPad Mini. Så den har jag lekt en hel del med också, denna bemärkelsedag. Även om jag snart ska gå i pension, är jag alltså väldigt med i teknikracet. Tror inte ens den finns att få tag på i Sweden. Så modern är jag.

Jag vill passa på att tacka för alla gratulationer och vänliga ord som ramlat in via e-post, facebook, telefonsamtal och på andra sätt. Ni är för gulliga, hela bunten!

I morgon blir det valkoll för hela slanten. Funderar på att ta rullatorn över till Vita Huset och kolla läget mitt på dagen. Det är nog rätt bra fart där då.

Vårt matbord har förvandlas till ett studiobord...

 
...och i vardagsrummet ser det ut så här.

 
Jättefina blommor kom inflygande ända från svärföräldrarna i Halmstad - tack!

 
Den sprillans nya ipad mini. Så även om jag är gammal så är jag jättemodern.

 
Den nya Martin till vänster. Den gamla guran till höger.

3 kommentarer:

Torsten Jonsson sa...

Oj, oj, oj !
Förlåt, förlåt, förlåt !
Jag missade den stora dagen.
Hjärtliga gratulationer i efterskott !

Hanna sa...

Åh, det verkar ju toppen att fylla 50! Tror rentav jag ska prova på det själv om några år.
Kram!

Peter sa...

Tack Tott!
Hanna: Njut av din ungdom så länge den varar.