onsdag 7 november 2012

Dagen efter i Distriktet

Obama rasade i DC-valet. Den här gången fick han bara 91,7 procent av rösterna, mot 92,7 för fyra år sedan. En kraftfull signal som tydligt visar att Distriktets medborgare är djupt missnöjda med den gångna mandatperioden.

Här är det annars lite dagen efter-stämning. Radiomänniskorna har gjort sitt och just nu plockar de ner 300 kilo teknisk utrustning. I kylskåpet står överbliven pizza och soptunnan är välfylld med diverse skräp. I morgon har Pedro fått ledigt och en riktig städfirma kommer hit för att göra fint.

Det lär behövas. Om jag inte hörde alldeles galet så har det passerat omkring 50 gäster här under det senaste dygnet. De sista gick för en knapp timme sedan.

Hustrun har varit i farten i runt 32 timmar i sträck, med bara två timmars sömn  natt. Fattar uppriktigt sagt inte hur hon orkar. Själv somnade jag innan Romney höll sitt förlust-tal för omkring tolv timmar sedan. Men jag hann i alla fall se hur valet slutade innan jag slocknade.

I dag är det kallt och rått här i DC. Tre av fyra barn är i skolan, gymnasiekillen stack över till sitt gamla plugg för ett par timmar sedan för att hälsa på gamla vänner. Dessutom var han (och jag) uppe i ottan eftersom han hade tid hos ortodontisten tidigt i morse.

Nu ska jag strax ta fram rullatorn och ta en tur på stan. Måste försöka bli av med några av de där junk-kalorierna som jag slängt i mig de senaste dagarna.

3 kommentarer:

KatarinaB sa...

Vilket hästjobb Ginna har gjort!! Hälsa henne från mig o ge henne en jättekram. Kram till dig oxå Peter!

Hanna sa...

Håller med Katarina! Vad skönt att Pedro fått ledigt - det kan han behöva så här på ålderns höst. Ta det försiktigt med rullatorn ute i trafiken!
Kramar till er alla!

Peter sa...

Tack, jag ska hälsa hustrun!