lördag 3 november 2012

På spaning efter den fotboll som flytt

Hade tänkt att kolla in yngste sonens fotbollsmatch i dag, men uppenbarligen hade vi tagit fel på tiden. Vi var där. Men inga andra i laget. Himla tråkigt, hade sett fram mot att att se lite kvalitetsfotboll efter den pinsamma Gais-säsongen. Vi åkte runt och letade efter laget på diverse planer i Distriktet. Förgäves. Jag får väl sikta in mig på nästa lördag. Då är det säsongsavslutning, dessutom.

I övrigt hade vi en supertrevlig fredagskväll i goda vänners lag. Skoj att träffa gamla polare efter några månader i Sweden. Mycket snack om den stundande valet, förstås.

Vem som vinner? Det ser ut att bli väldigt, väldigt jämnt. För ett år sedan slog jag självsäkert fast att Obama vinner om den officiella arbetslösheten går under åtta procent. Det var på den nivån den låg när han flyttade in i Vita Huset för snart fyra år sedan. Och siffran ligger precis där och pendlar. I går kom ny statistik som visade på 7,9 procent. Alltså borde han vinna, enligt min logik. Och det är fortfarande mitt grundtips.

Men det är långt ifrån säkert. Sanna mina ord.

Denna lördag har också ägnats åt en dryg halvtimme nere i gymmet bredvid värmepannan. Jag arbetade bort tio kalorier för varje år jag levt. Och var helt slut efteråt.

Åren tar ut sin rätt.

Nu ska jag kolla in den första slutspelsmatchen mellan New York och DC United. Vi snackar soccer här. NHL-hockeyn är fortfarande nedlagd på grund av konflikt. Backstroooom har visst stuckit till Ryssland. Däremot har NY Red Bulls en svensk lirare i sitt lag, nr 5 Markus Holgersson. Han har redan synts en helt del i matchen, som precis startat.

Inga kommentarer: