söndag 16 december 2012

Kalas för Lillebror

Tioårs-party i går för Lillebror. Egentligen fyller han inte förrän den 4 januari, men just då är vi av allt att döma mitt uppe i en omfattande och sannolikt fullständigt kaotisk flytt, så vi passade på att ha kalas redan i går. I vanlig ordning blev det ytterst intensiva timmar - men kul. Och Lillebror själv var hur nöjd som helst, liksom även gästerna (ehuru något hesa), vilket ju rimligen är det viktigaste när det gäller event av det här slaget.

Sedan sist har vi även hunnit med Luciafirande på House of Sweden. Väldigt vackert och som en ren bonus - till vår totala förvåning -  framträdde barnens kompis F med underbar solosång. Hon är en av tre systrar som alla har gått på vår kommunala skola här i stadsdelen och som vi lärt känna väl genom åren. Pappa Mark var också på plats - påtagligt stolt över sin yngsta dotter. Hon är bara tio år, tösabiten. Jag pratade med henne efteråt och hon berättade att hon tidigare sjungit för bland andra "the Swedish queen".

Syster Yster har varit på den klassiska baletten The Nutcracker, som spelas på anrika Warner Theatre i centrala DC. Ett helt tjejgäng var där, eftersom deras kompis J är med i uppsättningen. Sedan sov i stort sett hela gänget över hos just J. Jag hämtade Syster Yster för någon timme sedan. Hon såg lite blek ut, de hade visst somnat runt 4.30 i morse...

I övrigt präglas fortfarande mycket av den hemska skjutningen i Newtown. Medierna här är fyllda av nyhetsartiklar, analyser, debattartiklar och mycket handlar förstås om huruvida det är dags att göra något åt de generellt sett liberala vapenlagarna i det här landet. Som vanligt är motståndet mot skärpta lagar stort från vissa håll, med grundargumentet: "Guns don't kill people, people kill people". 

Håhåjaja.  

 Vi började med pizza, sedan gick vi ut i parken...

...därefter cupcakes och sist presentöppning. Däremellan? Sedvanligt kalaskaos.

Inga kommentarer: