söndag 2 december 2012

Flyttbestyr och skärgårdsdygn

Har precis kommit tillbaka till de västra förorterna efter ett härligt dygn ute i Nynäshamns skärgård tillsammans med brorsan. Gnistrande kallt, sprakande brasa, god mat och en massa nostalgisnack. Och som grädde på moset: filmen Hajen ("we gonna need a bigger boat") och ett glas whisky.

Uppe tidigt i morse, fantastiskt väder, sångsvanar sträckte förbi och två havsörnar jagade ute på fjärden. Trevlig första advent-helg, må jag säga.

Det drar ihop sig till definitiv flytt hem till Sweden. I början av januari går flyttlasset och dagarna fram till dess kommer antagligen vara mer eller mindre fyllda av bestyr.

Om en vecka är det dags att åka flygmaskinen över den atlantiska oceanen. Därifrån rapporteras att Syster Yster "utsattes" för ett surprise-party i fredags. Hon trodde att hon skulle hem på middag hemma hos en kompis. I själva verket hade runt 50 av hennes kompisar samlats för att fira av henne.

"Det var nästan lite läskigt", sa hon när jag pratade med henne tidigare i dag.

Vi planerar dessutom ha en baluns i Distriktet strax före jul på temat "hjälp oss tömma barskåpet". Enligt flyttbestämmelser får man visst inte ta med sig flytande, alkoholhaltiga drycker tillbaka till Sverige. Tur att vi inte byggt upp en vinkällare i staterna...

Nu ska jag gå ut och skotta fram bilen samt inhandla en adventljusstake. Konsum på Brommaplan säljer ut sådana till det helt rimliga priset 49:90.

Glad första advent alla miljontals bloggläsare!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha Peter....på tal om att tömma barnskåpet - kommer du ihåg när du, Örjan, Gun-britt och Elsie var hos mig för länge sedan för att hjälpa till att tömma mitt barskåp efter 50-årskalas? Fast ärligt talat tömde du det ganska ensam...Kram
Marianne L

Anonym sa...

inte barnskåpet ha ha utan barskåpet....

Peter sa...

Lämnade jag verkligen inget kvar? Jo, jag har alltid tagit sådana där uppgifter på största allvar... Kram tillbaka

Annika sa...

SÅ ni ska hem så snart.
Jag ska till Gtown på onsdag.
Konstigt att er tid här är slut snart.
Tömma barskåpet låter klokt :-)
Roligt med det stora partyt för lillasyster!!
Ha det så fin i Sthlm denna vecka.
Jag är mest ARG på det milda DC vädret. Ser inget positivt i det övh :-)

Peter sa...

Här i Sthlm är det 14 minusgrader. Rätt tufft att cykla, men det är bara att gilla läget. Alla våra kompisar i Distriktet är välkomna hem till oss på party strax före jul. Mejla mig så skickar jag info om detaljerna!