onsdag 12 december 2007

Den absurda syster J

Dom sjöng så vackert. Lillebror i västen i översta raden.

Och sen kom tomten med sin fru och här går lillebror precis fram för att hämta sin julklapp. Det galna djuret med de märkliga hornen är tomtens ren.

I dag var vi på ytterligare ett skolbesök. Washington International School. Låg oerhört vackert strax bakom den gigantiska National Cathedral, några kilometer norrut. Skolans huvudbyggnad består av ett gammalt slott och tomten är en jättelik park. Lite annat än vår skola här i Georgetown. Vi får väl se om vi söker en plats här. Enligt våra grannar som har sin dotter på skolan är den förträfflig.

Kvällen ägnade vi åt julparty på vår Montessoriskola. Massor av föräldrar, syskon, släktingar och vänner fanns på plats när barnen sjöng julsånger på både engelska och franska. Vår lillebror tog i för full hals och hade lärt sig nästan alla sånger utantill. Lagom när sista sången klingade ut kom tomten med fru tomte och en mycket stilfull ren. Släden stod antagligen utanför dörren, för jag såg den aldrig. Klappar delades ut till alla barn och vi vuxna minglade. Det var rörigt, högljutt, varmt, trångt, folkligt, festligt och trevligt. Det var ett knytkalas och vi hade ombetts ta med en typisk svensk julspecialitet så vi inhandlade ett stort paket frysta italienska köttbullar på Safeway. De gick åt, varenda en.

Veckans Kafka från DC: Vi har en skolsköterska, vi kan kalla henne syster J. När vi började så sa hon till oss att barnen måste ha tagit sin tredje vaccination mot Hepatit B, annars skulle hon inte släppa in dom i skolan. Vi påpekade att det måste gå en viss tid mellan vaccinationerna och att vi precis tagit den andra sprutan innan vi lämnade Sverige så . "Spelar ingen roll - enligt våra regler ska eleverna ha tagit tre sprutor". Så vi fick bege oss till en läkare som ordnade det hela.

Häromdagen kom följande meddelande från syster J: Ni måste vaccinera era barn mot Hepatit B. Hustrun gick till syster J för att fråga varför. "För att ni tog era tredje sprutor för tidigt". "Men det var ju det vi sa, men du beordrade oss att ta dom ändå", sa hustrun. Så nu måste barnen ta nya sprutor igen för att syster J inte lyssnade på oss förra gången, men hon får det att låta som om det är vi som gjort fel eftersom vi tog dom för tidigt... Ja, det är märkligt.

I morgon ska 5th-graders till Vita Huset och själv ska jag lära dotterns klass att sjunga "Tipp-tapp".

Avslutningsvis: Uppemot 18 grader varmt i dag. Och Caps slog NY Rangers med ett mål i sudden death.

1 kommentar:

Anna Karin sa...

Åh, vilken söt barnbarnspojke med skjorta och väst!
/mormor