fredag 14 december 2007

Lillebrors jullov

Det var en stolt lillebror som vandrade ut från sin pre-school för ett par timmar sedan. Det första amerikanska jullovet - tre lediga härliga veckor. Wow!

Det har gått fantastiskt bra, den första terminen på montessoriskolan här i DC. Över all vår förväntan. Efter en lite trevande start där borta i augusti, då jag fick vara med lillebror hela dagarna den första tiden, började det snabbt gå allt bättre. Och de senaste veckorna har varit makalösa. Hans engelska utvecklas märkbart dag för dag, han umgås med kompisar med samma intensitet som i Sverige och nu har han börjat följa med kompisar hem efter dagis. Tänk, vår lille grabb går hem till amerikanska familjer, tillbringar hela eftermiddagar där och klarar sig hur bra som helst. Det är fantastiskt.

Ännu är dock inte engelskan helt perfekt: "Where are my handsk?". "Can you pass me the gurk, please?"

Och han har börjat blanda språken: "Jag tänkte måla den blue." "Kan du helpa mig?".

Vi passade på att tacka lillebrors lärare med varsin flaska bubbel. De var helt överlastade av föräldrapresenter. Det var inte tal om att samla in till en gemensam present.

Syskonen har en vecka kvar i skolan. Under den sista veckan arrangeras bland annat det traditionella juluppträdandet, där yours truly deltar medelst gitarr under numret "Tipp tapp".

1 kommentar:

Werner sa...

Kan du inte lägga ut din version av tipp-tapp på YouTube?