onsdag 26 december 2007

Julresumé

Så gick ännu en jul - vår första här i USA. Och även om vi naturligtvis saknat släkt och vänner, så blev det en mycket trevlig jul där jag lekte kock och presenterade ett julbord innehållande bland annat sill, potatis, ägg, kaviar, rödlök, skinka, senap, kyckling, saffransås, köttbullar, bröd, sallad, ost och en del annat smått och gott. Till detta serverades amerikanskt julöl (Samuel Adams Winterlager).

Senare på kvällen överraskade jag med risgrynsgröt, som dock ingen utom jag själv åt. Den var . hur ska jag uttrycka det... annorlunda.

Julklapparna delades ut enligt svensk sedvänja, dvs på julaftonens eftermiddag. Tomten kom på besök. Han såg verkligen konstig ut och jag ropade på hustrun men hon hann aldrig se den märkliga figuren eftersom hon precis stuckit iväg för att köpa tidningen.

I övrigt ägnade vi oss godisätande, filmtittande och en långpromenad på Theodore Roosevelt Island, som ligger i Virginia (bara på andra sidan floden, så det är inte särskilt långt).

Juldagen var oerhört lugn. Hela landet var i julkoma under förmiddagen. Jag var ute och sprang och nästan alla gator var folk- och biltomma. Märkligt känsla eftersom det alltid annars är trångt både på trottoarer och gator här i Georgetown.

Jag sprang uppemot 18 km längs Potomac och såg för första gången i mitt liv en vild bäver. Coolt. Efter lite basket och fotboll i Rose Park, bjöd vi sedan några svenska vänner på juldagsmiddag. Det blev en sen kväll med snack, massor av mat, vin och lite single malt till kaffet. Trevligt!

Och i dag har vi ägnat oss åt Ajkia (Ikea), så nu har vi fyllt på skafferiet med svenska skorpor och massor av svensk choklad.

Trevlig fortsättning!

Inga kommentarer: