söndag 2 december 2007

Se'n sist

Hösten har definitivt kommit till DC nu. Morgnarna är kalla, runt 4-5 grader och mitt på dagen är det oftast omkring 10-12. Solen syns alltmer sällan och i går tog jag upp vinterskorna från källaren.

Julen börjar sätta sin absoluta prägel på stan. Vi har varit och shoppat en del julprylar och övervägde allvarligt att köpa en tre meter hög upplåsbar plast-snögubbe med inbyggt ljus och Hammarby-halsduk, men vi ångrade oss i sista stund. Hade figuren haft en GAIS-halsduk hade det inte varit någon tvekan.

Barnen och jag var på en Bolling Air Force Base i går, lördag. En av dotterns klasskamrater bor på förläggningen (både mamman och pappan jobbar på basen) och vi var inbjudna på ett bowling-party. Basen hade allt man kan tänka sig. Här fanns bensinmack, Burger King, kyrka, idrottsanläggningar, bibliotek, bank, post... Alla bostadshus var av lite barackkaraktär och överhuvudtaget kändes det gigantiska området som någon rätt tillfälligt, trots att basen funnits här sedan 1918. Ett mycket intressant studiebesök i en amerikansk verklighet som jag aldrig tidigare varit i. Man förstår vilken jättelik industri den amerikanska militärapparaten är - hur mycket folk som arbetar där och hur mycket pengar den kostar. Denna bas är ju jämförelsevis rätt liten - och det finns hur många sådana här förläggningar och baser som helst runt om i landet och i andra länder.

Bowlingen var verkligen kul. Barnen bowlade så det stod härliga till. Mitt eget resultat var väl inte rikigt på topp: 122 poäng är jag långt ifrån nöjd med...

Det blev en lugn kväll i går eftersom bara lillebror var hemma. Resten av barnen sov över hos kompisar. Jag ägnade en stund åt att TV-titta på Caps som faktiskt lyckades slå Florida med 2-1. Och i dag spelar Redskins (amerikansk fotboll) sin första match efter att spelaren Sean Taylor mördades i sitt hem för någon vecka sedan. Mordet har varit oerhört uppmärksammat i amerikanska medier och för ett par dagar sedan greps fyra unga killar, 17-20 år gamla, misstänkta för att "ha bragt Taylor om livet" som det brukar stå i svenska förundersökningar.

Själva ska vi strax gå och köpa crabcakes på marknaden borta vid Dupont Circle. Have a good one!

Inga kommentarer: