söndag 16 december 2007

Vilket party!

Hustrun och jag hade barnvakt i går och hamnade på ett party som jag inte sett maken till på många, många år (det skulle möjligen vara den där nyårsaftonen i Malmö 1994). Det var en fest som hade nära släktskap - i rakt nedstigande led - med de normlösa och vilda sammankomsterna i ett californskt sent 1960-tal, kändes det som.

Det var mat i överflöd, champagnen fylldes ständigt på, fri bar och dånande musik kompletterad med rökmaskin och blinkande, oliksfärgade spotlights. Blandningen av folk var något av den märkligare - och roligaste - jag sett. Här fanns allt ifrån unga studenter klädda som änglar och vise män till 90-åriga tanter i tomtedräkter. Alla umgicks med alla, volymen var hög och stämningen ofantlig. Peace&love, you know.

Vi förundrades och lät oss svepas med och ut på dansgolvet och när vi precis konstaterade att så här djupt in i den amerikanska dekansensen hade vi aldrig tidigare skådat, gud så himla exotiskt och coolt och... så satte de på Rednex och "Cotton Eye Joe" och folk började dansa hillybilly och fattade inte att de stuffade till en pinsam svensk låtsasgrupp. Då försvann lite av exotismen, men vad 17. På något sätt var det ju också helt rätt.

Himla kul hur som helst. Och barnen hade haft det kanonkul med våra barnvakter, svenska syskonen Frida och Johan. Tack!

Tidigare på lördagen hade vi:
1. Byggt pepparkakshus med barnens kompisar Mary och Charlie, så nu står tre amerikanska pepparkakshus på bordet bredvid julgranen.
2. Varit på gloggparty och våra vänner Bent och Mary, det dansk-amerikanska paret som bor några kvarter från oss och som har barn på samma förskola som vi.

Slutligen några meddelanden:
  • Min gode vän M på regeringskansliet är orolig för att jag missköter min träning eftersom jag verkar ha så fullt upp med att koordinera sleep-overs, uppträdande på skolan, skolbesök och annat. Jag säger bara: Lugn, bara lugn. Du kommer inte ha en chans när vi möts på halvmaran här i DC den 29 mars.
  • Verner tycker att jag ska lägga ut vår version av "Tipp Tapp" på YouTube. Vi har faktiskt pratat om det. Så vem vet, den kanske hamnar där. Jag meddelar er i så fall.

Väderrapport: Uppklarnande efter en hel natts regnande. Runt 8 grader. Vi funderar på att bege oss till Indianmuséet i dag.

Peace, love and understanding.

1 kommentar:

Kusin Anna sa...

Hej, sitter och läser din fina blogg. Vet du, Cotton Eye Joe är skriven av en gammal klasskamrat till mig. Mötte honom, ganska sliten, på en återträff i höstas, och han har dragit in så mycket pengar på den låten att han köpt ett hus kontant i Tullinge, med musikstudio och allt. Underliga äro...

Hälsa alla från kusin Anna med familj i Bromma