måndag 10 december 2007

Uppdatering

När ens sons konstverk beskrivs som "outstanding student artwork" så kan man ju inte låta bli att känna viss stolthet...



Det numera kända konstverket.


Intresserade och konstkunniga vernissagebesökare.


Konstnären och några av hans fans.


Visst är det vackert? Vår amerikanska julgran (detalj).



Värst vad tiden går fort. Bara två veckor kvar till julafton och det är snart fyra månader sedan vi flyttade hit. Det känns som i går. Samtidigt har vi rotat oss väldigt snabbt och känner oss redan väldigt hemma här - även om jag inser att vi fortfarande har mycket nytt kvar att upptäcka och lära oss.


Helgen som gick blev i vanlig ordning intensiv. I fredags var vi på ytterligare ett av många skolbesök. Sedan var det föräldrakonferens med skolbarnens respektive lärare. Båda fick närmast översvallande omdömen och det var två väldigt stolta föräldrar som vandrade hemåt.


Därefter var det dags för vernissage. Storebrors självporträtt var ett verk av fyra som hade valts ut för att representera vår skola på en större konstutställning där elever från totalt 13 skolor deltog. Stoltheten blev inte mindre av det...


Fredagens avslutades med att jag och killarna samt en kompis till storebror hade grabbkväll med college-basket (Eagles mot Dolphins, Eagles vann den rafflande matchen med två poäng). Hustrun hade å sin sida en tjekväll hemma med dottern och en av hennes kompisar. Det hela avslutades med en sleep-over med båda kompisarna hos oss.


På lördagsmorgonen var det ett gäng trötta barn som steg upp ur sängarna. Dottern stack på kalas och storebror åkte hem tgill kompisen. Vi andra handlade, städade och grejade.


Och i går var det bio för dottern, bowlingkalas för storebror och en massa annat smått och gott. Jag och lillgrabben cyklade ner till Vita Huset och kollade in presidentens julgran. Den är jättestor. Roligast var det omkring tio modelltåg som tuffar runt granen. Dessutom hade varje delstat en egen julgran på plats, så det var rätt många granar sammanlagt. Till detta bör läggas en ljudbild bestående av sådan julmusik som man blott hör i detta land.

Inga kommentarer: