söndag 23 december 2007

God Jul!



Det är den 23 december och bara en enda dag till julafton. Barnen tindrar och familjen har splittrats upp i olika delar. Hustrun och storebror tog hyrbilen för att köpa de sista julklapparna. Syster Yster har tillbringar gårdagen, natten och förmiddagen hos sin kompis Rina och lär inte komma hem ännu på några timmar. Jag och lillebror har precis städat och plockat lite och ska snart sätta oss och göra en av julens alla listor - denna gång över vad som behöver handlas i matväg.


Det har varit några intensiva dagar med mycket socialt umgänge och konsumtion. I fredags hade vi några kompisar på middag här hemma. I går, lördag, sprang jag ut och in i butiker här i Georgetown för att hitta presenter. Det gick faktiskt rätt bra. Ingen hjärtinfarkt. På eftermiddagen kom Beth och hämtade oss och sedan var vi hela eftermiddagen på Eastern Market, som ligger vid Capitol Hill. En jättestor marknad, där det säljs allt från stöldgods till delikatesser. I går kväll var vi hemma hos grannarna Catty och Tom, som bjudit in massor av folk på julkalas. De bjöd på varmt vin och vi träffade både nygamla och nya bekanta.


I dag blir det som sagt en del shoppande. Vi har hyrt en bil i en vecka, så vi ska passa på att göra sådant som man kan göra när man har en bil. Åka till Ajkia (Ikea) osv... Men först lite julefrid. Det här är faktiskt första gången som vi firar jul på egen hand.

Jag vill passa på att önska alla tusentals läsare av denna anspråkslösa blogg en rikigt god jul!


Några särskilda tankeblixtar skickar jag till farbror Sigge som avled för att par veckor sedan och som begravdes i fredags. Den sista av de fyras gäng har lämnat jordelivet. Bröderna är nu återförenade i himlen eller var man nu hamnar efter detta. Hoppas ni har det bra där ni är, Erik, Rohde, Sigge och farsan...

2 kommentarer:

Anders sa...

GOD JUL själv! Washingtonbarnens fem kusiner ligger i sina sängar, granen är klädd, dingdong har ljudit, lillejulafton fylls med skinkavsmakning, julöl och trötta försök till fyndiga rim. Vi unnar er verkligen en egen jul - men saknar er samtidigt monumentalt. Ringer i morgon!

Werner sa...

En riktigt God Jul till dig och hela familjen från oss. För första gången på många år så firar vi julafton hos ett av våra barn och hennes familj - härligt efter att haft släktjulafton hemma i nästan 40 år.