torsdag 14 februari 2008

Hysterisk Valentine's Day med tragiskt inslag

Många kort att dela ut på Valentines Day i dotterns klass.

Stressigt, stressigt. Dottern hade 28 Valentine-kort att dela ut. De hade alla andra också.

William är en cool kille som stödjer de hemlösa.
Valentine-kaos på Hyde Elementary School i DC.

Äntligen rast. Big Brother jagas av Melissa. Charlie i bakgrunden.

Min Valentine-present till mig själv. Ett glas kall öl sitter alltid bra.



Eftermiddagen i dag ägnades åt skolbesök i dotterns klass. Valentine-party! Nu fick vi på nära håll vara med om ett riktigt amerikanskt Valentine-firande. Det kan sammanfattas med ett ord: godis. Det delades ut kort, det delades ut godis, det åts godis, det åts kakor, det var rätt hysteriskt och allt var över på runt 35 minuter. Sockeröverdos för samtliga barn.

Samtidigt i Sverige... Vi fick ett mejl från dotterns tidigare lärare som berättade att barnen i den gamla klassen nu ägnar sig åt att lära sig mer om nyttig mat, som frukt och grönsaker. Snacka om skillnad i inställning.


Kan inte låta bli att beröra dagens nyhet här. Det är paradoxalt och tragiskt. På självaste Valentine's Day skjuter en uppenbart sjuk människa ihjäl människor på ett universitet i Illinois. Det börjar bli en morbid följetong nu, dessa skolskjutningar.

Nu är hur som helst barnen lediga från skolan i fyra dagar. I morgon bitti (fredag) sticker vi till New York. Vi stannar där till på söndag. På måndag är det presidentens dag här i Amerika, vilket innebär skollov.

Big Apple väntar!



1 kommentar:

Anna Karin sa...

Skymtade jag inte den ursmarriga såsen vid ölglaset? Jag har verkligen försökt hitta någon som smakar lika gott, men inte lyckats. Kanske var det stämningen som förhöjde smaken?

Hoppas att ni får en rolig helg i New York!