onsdag 30 januari 2008

Avhopp och löpsatsning

Två presidentkandidater hoppar av denna soliga onsdag. Hjälten från "9/11", NY:s förre borgmästare Rudy Giuliani, har efter en katastrofdålig kampanj, bestämt sig för att stödja McCain istället. Vilket bör innebära att den 71-årige John "Mac is back" McCain blir republikanernas kandidat. Vilket i sin tur bör innebära att demokraterna tar hem en jordskredsseger i november. Mac har noll utstrålning.

Den andre avhopparen är demokraten John Edwards, som inte heller haft någon särskilt lyckad kampanj och som ständigt legat långt efter både Clinton och Obama. Det är inte klart vem Edwards ska stödja i fortsättning. Han var den radikalaste av de tre aspiranterna. Rent politiskt står nog Hillary Clinton närmast, men samtidigt symboliserar Barack Obama en ungdomligare och mer förändringsvänlig politik.

Den spontana tanken var att det här kommer att bli en uppgörelse mellan Obama och McCain, men man ska nog inte räkna bort the Clintons ännu...

Själv är jag helt slut efter att i dag ha inlett satsningen mot halvmaran den 29 mars (läser du detta Martin?). Polaren Valerie och jag har beslutat oss för att köra en långlöpning varje onsdagsförmiddag och i dag var första gången. 10 miles (16 kilometer) på 1,5 timme och det jobbigaste var nog att vi pratade oavbrutet hela vägen.

I övrigt att rapportera: Dottern och storebror inledde sin satsning på att bli rockartister i går. Båda har börjat på en "after school-class" som kallas "Kids rock" och som är en gitarrkurs. Av de 50 minuterna lektionen pågick ägnades uppskattningsvis 35 åt att stämma gitarrerna. Sedan fick de lära sig "E-minor". Vilket sväng det blev --- inte.

Men det är elva gånger kvar så det ska nog bli rock n' roll vad det lider.

1 kommentar:

Martin Börjeson sa...

Okej Andreasson, det är noterat att du lyckats leta fram löpardojorna igen - snyggt jobbat! Två mil i morgon, eller några snabba intervaler kanske?