torsdag 27 november 2008

Condoleeza, Neil, Thanksgiving och trippelpippi

Kalkonerna står som spön i backen. Det är Thanksgiving och dagen före Big Brothers tolfte födelsedag. Jag var ute för att hitta en sista liten rolig present bara för att upptäcka att stan är död. Stendöd. Alla affärer är stängda, knappt en bil på M Street och plötsligt finns det gott om parkeringsplatser på vår annars så knökade gata.

Thanksgiving är den stora familjehelgen här i USA, något som i stort sett alla kan samlas kring oavsett religion, etnicitet, ålder. Ja, åtminstone om man har en familj.

Själva ska vi hem till vår kompis Beth och hennes familj. De ska bjuda på kalkon med en anka inuti med en kyckling inuti. Det kallas något som jag glömt. Trippelpippi ungefär. Återkommer med rapport.

Läste som vanligt Washington Post i morse och upptäckte till min häpnad att Condoleezza Rice är väldigt lik Neil Young. Skumt.

Slutligen vann Caps med 5-3 mot Atlanta Trashers i går. Apropå Neil Young (och en av hans bästa låtar, "Thrashers"). Lite långsökt, kanske.

Happy Thanksgiving, everyone!

2 kommentarer:

Werner sa...

Happy Thanksgiving själv. Vad är det man tackar för med den här festen?

Peter sa...

Jo, enligt sägnen ska några av de första europeiska utvandrarna bjudit på ett gäng indianer på fest, sedan dessa indianer räddat utvandrarna efter en missväxt. På menyn stod bland annat kalkon. Läs mer på http://sv.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving