tisdag 4 november 2008

Regn över valet

Det har regnat hela eftermiddagen här i Distriktet och på nyhetskanalerna analyserar de om hur vädret påverkar valdeltagande och röstfördelning. Är demokrater eller republikaner mest väderkänsliga? Spänningen är olidlig.

Jag och delar av barnaskaran vinkade till TV 4:s ankare Anna Lindmarker genom fönstren på House of Sweden för en halvtimme sedan. Hon vinkade snällt tillbaka och log glatt och var lite senare med direkt i deras nyhetssändning. Jag tipsade kidsen att de kunde hoppa lite bakom henne för att på så sätt komma med i svensk TV, men jag vet inte om de kom i bild. Någon som sett några lintottar bakom Anna back home?

I dag hade Big Brother ingen idrott, eftersom gymnastikssalen i skolan var förvandlad till vallokal. Vi tittade in för att se hur själva röstproceduren går till. Den var rätt lik den vi har i Sverige. Först går man fram för att få sin rösträtt bekräftad, sedan vidare till valbåsen och slutligen lägger man sin röst vid en tredje station. Men de där valrutinerna ser helt olika ut i olika delstater.

Nu inleds snart den riktiga valvakan här. Men först ska vi gå och käka hamburgare på Johnny Rockets.

Inga kommentarer: