onsdag 5 november 2008

Det egentliga valresultatet

Tror ni att gårdagens val bara handlade om att hitta en ny president i USA? Långt därifrån. På min blogg Amerika-reportage har jag grävt fram det egentliga valresultatet. Det handlar bland annat om flera bakslag för homosexuellas möjligheter att få gifta sig och att bli prövade som adoptivföräldrar.

I övrigt har dagen gått i val-komans tecken. Alla jag träffat under dagen har varit rejält trötta - men glada - efter att ha varit uppe sent för att lyssna på Obamas segertal. Det höll han efter midnatt amerikansk östkusttid.

Våra kompisar Marnie och Dennis hade ordnat ett election-party i går, som jag tyvärr inte kunde gå på. Uppmaningen var att komma som John McCain, Barack Obama eller någon av de andra figurerna i valkarusellen. Marnie visade bilder från kalaset. Hon själv var en skrämmande lik kopia av Palin. Men så hade också frisyren tagit en och en halv timme att fixa...

Själv hade jag nog gått dit som John McCain. "And I will tell you this, my friends. I'm a maverick. And Obama is a socialist". Eller som Joe the Plumper.

Slutligen vill jag passa på att tacka för alla gratulationer som ramlat in med anledningen av min 35-årsdag. Själv firar jag just nu med en kylskåpskall Cola samt lite Halloween-godis.

See ya! som Sarah brukar säga.

Inga kommentarer: