torsdag 13 november 2008

Deppig dag i Distriktet

Ingen höjdardag, denna torsdag. Morgonen började med att Big Brother mådde illa. Och sedan dess har han legat stadigt planterad i soffan, kallsvettig, febrig och stönande. Inget kul alls. Hoppas att det inte är något långvarigt.

Och när jag gick med de andra två till skolan började det regna. Därefter har det regnet fortsatt och fortsatt och fortsatt hela förmiddagen. Det ser ut att kunna pågå resten av dagen. Mörkt och trist. Eller "svenskt väder" som någon sa på skolgården.

Hustrun och jag var och tittade på filmen W (Oliver Stone) i går kväll. Den handlar, som ni säkert känner till, om George W Bush - numera en lam anka. Filmens huvudtema var Irak-kriget, eller rättare sagt tiden för beslutet om att gå in i Irak. Utifrån detta fick vi en inblick i W:s uppväxt och väg fram till att han valdes till president. Pappa Bush spelar en stor roll i filmen, liksom många av medarbetarna i början av 2000-talet (Powell, Rumsfeld, Rice m fl).

Utan att avslöja för mycket så är filmen inte så dräpande eller satirisk som jag hade väntat mig. Stone gör ett seriöst försök att ge en bakgrund och en förklaring till varför Bush agerat som han gjort som president. Förhållandet till pappan, en vilja till revanch och hans kristna uppvaknande är några saker som tas upp i filmen.

För den som är intresserad av nutidshistoria och av att få en något sånär sannolik (fast egentligen har jag ingen aning huruvida den är sannolik eller inte) inblick i hur det gick till i Situation Room där runt år 2002-03, kan "W" rekommenderas.

Den lär väl komma till Sverige inom kort (eller har den redan gjort det, rentav?).

Take care.

Inga kommentarer: