söndag 16 november 2008

Mitt sämsta köp någonsin men pannkaks-succé

Jag borde väl ha fattat misstankar när ingen annan bjöd på den där skrivaren, men jag kände mig helt och hållet nöjd. Bara 50 dollar för en laserskrivare, med toner och allt. Ett fynd, helt enkelt.

"It's looks very 1900" sa polaren Pavel när jag kvitterade ut den. Beth och min hustru höll med. Hustrun trodde hon hade sett en liknande skrivare någonstans på sitt kontor, men att det modellen var utgången sedan länge och att det inte fanns några toners att köpa längre.

Mitt goda fyndhumör fick sig en törn. Men så illa kunde det väl i alla fall inte vara, tänkte jag.

Det var värre.

Sladden som ska sitta mellan datorn och skrivaren passade inte till min bärbara dator. Kontakten var utgången. Den porten har inte setts på någon dator under detta tusental. Också de installerings-skivor som var med i paketet visade sig vara värdelösa eftersom de är anpassade för operativsystem som folk knappt kommer ihåg namnet på längre.

Detta köp är sannolikt det sämsta jag gjort någonsin. Jag får trösta mig med att pengarna går till vår fattiga kommunala skola. Det var nämligen på lördagens stora välgörenhetsgala som jag gjorde detta antika fynd.

Jag kan också trösta mig med att mitt bidrag till auktionen blev en succé. Efter vild budgivning gick det för 90 bucks. Vad det var? Så här presenterades det i programmet:

"Evening with Peter and his Swedish pancakes
He will come to your home with his fry pans and ingredients and make his famous Swedish pancakes especially for you. As an exta bonus, he will give his secret recipe if you promise not to publish it. And as an extra.extra bonus, he will play Swedish songs on his guitar while you're eating this delicious dish served with Swedish preserve and whipped cream."

Jo, jag hade skrivit texten själv. Den vinnande familjen visade sig vara stora Sverigevänner och de avslöjade att deras favoritpannkakor serveras i Moderna Muséet restaurang, Stockholm.

Så nu blir det upp till bevis för the Swedish pancakemaker in the District...

Inga kommentarer: