torsdag 15 oktober 2009

Akutbesök för lillebror

Det har varit några jobbiga dagar här i DC. Det började i tisdags då hustrun upptäckte att lillebror hade röda prickar på armarna. Vid närmare koll visade det sig att prickarna fanns över hela kroppen. Lite feber, men annars mådde han rätt bra. Fast han fick förstås vara hemma på onsdagen. På eftermiddagen steg så febern snabbt. Hustrun ringde vår barnläkare, som sa att vi borde kolla det där direkt. Så det blev ett besök på akutmottagningen på vårt lokala sjukhus här i Georgetown sent i går eftermiddag. Lillebror var klart medtagen när vi kom fram.

Efter lite febernedsättande medicin sjönk dock temperaturen medan humöret steg. Vi blev invisade på ett rum, Lillebror fick lägga sig på en säng och sedan vidtog en massa undersökningar, provtagningar och annat som hör akutbesök till. Och väntan, förstås. Lååång väntan.

Efter fem timmar fick vi till slut åka hem igen. Lillebror klättrade i säng och somnade som en stock och själv intog jag en extremt sen middag. Han var enormt duktig, trots hög feber och illamående mellan varven. Den enda gången han tyckte det var riktigt jobbigt var när syster Laura skulle sätta en nål i handen, för dropp. Det gjorde ont...

Någon riktig diagnos fick vi aldrig, men doktorn var tämligen säker på att det var en virusinfektion som ställt till det.

I morse mådde lillgrabben bättre och prickarna hade så smått börjat blekna. Vi hade en tid med vår barnläkare mitt på dagen och hon kunde konstatera att vad-det-nu-var verkade vara på väg att klinga av. Och nu i eftermiddags och under kvällen var Lillebror nästan sitt vanliga glada jag igen.

Skönt!

Det var mitt första besök på en akutmottagning i USA och jag kan konstatera att det mesta var sig väldigt likt med motsvarande ställen i Sverige. Inklusive väntetiderna...

Annars kan jag rapporter att hösten är här på allvar. Det har regnat från och till i två dygn och temperaturen har knappt orkat sig över tio grader. I går spelade Big Brother sin sista seriematch för säsongen och han fick nästan frysskador i det iskalla regnet. I dag hade coachen ställt in träningen på grund av vädret.

Syster Yster är som vanligt i full gång. I går var det först övning med kören efter skolan och därefter löpträning med Girls on the Run. Och i dag var det pianolektion och sedan cartoon drawing. Sicken tjej!

Läs gärna mitt inlägg om pojken i ballongen på Amerikareportage. Vilken story...

3 kommentarer:

Hanna sa...

Kära nån! Stackars lille prickigkorven! Skönt att det verkar lugna sig nu. Hälsa den lilla gossen!

Kramar från Brassarna

Peter sa...

Det är redan hälsat från brassarna. Han är nybadad och på topphumör!

Karin sa...

Skönt att höra att han mår bättre! D hälsar att han vet hur det är...undrar om kussarna har legat i samma "bås"?! Stor kram från oss! Karin