lördag 24 oktober 2009

Drottningträff och vaccin i näsan

Det har varit ett par intensiva dagar i distriktet. I fredags förmiddags hälsade vi på drottningen, som råkade korsa vår väg utanför House of Sweden. Malin och Peter gjorde sedan stan på eftermiddagen. På aftonen hade vi en trevlig stormiddag, hela gänget.

Tidigt i morse stack några av oss till fotboll, Lillebror hade match redan kl 8:30... Jag vet inte om det var sömnbrist eller vad, men Little Brother var på uruselt humör och klagade på det mesta. Inte ens när han gjorde ett av sitt lags tre mål blev han på bättre humör.

Efter en storhandling på Whole Foods och en trevlig lunch, gick hustrun iväg för att vaccinera våra barn mot H1N1, även kallad svininfluensan. Till sin egen häpnad fick även hon vaccination, trots att hon inte tillhör någon av de prioriterade grupperna... Både hon och barnen fick vaccinet som nässpray. Särskilt kidsen var påtagligt nöjda över att ha sluppit sprutan. Så nu har alla utom jag ett gott skydd mot nöffnöff-sjukan.

Sedan var det öppet hus på Storebrors skola och eftersom Syster Yster möjligen ska börja där nästa år, så studerade vi med extra stort intresse sjätteklassens olika ämnen och klassrum. Vi utnyttjade naturligtvis vår egen sakkunnige guide maximalt.

Nu är det kväll och vi har precis avnjutit en suverän brakmiddag. Storebror har åkt iväg på ett sleepover-kalas och i morgon bitti ska Syster Yster iväg vråltidigt eftersom hon ska vara funktionär på den stora maratontävlingen som går i morgon förmiddag.

Således ingen sovmorgon för mig denna helg. Tufft liv.

Han gjorde mål och spelade hur bra som helst men var inte på humör.

I väntan på vaccination

Vaccination via näsan. Vad de hittar på...

...på min tid var sprutorna en halvmeter långa och det tog ungefär en havtimme att ta dom.

Coolt gäng hälsar på i Storebrors skola.

Bästa tjejerna...

...hade rätt kul på skolbesöket.

Men är det inte drottningen som är ute och går? Mr. H till höger har koll på hovet. Foto: Peter J

1 kommentar:

Hanna sa...

Vilken ung livvakt drottningen har! Och så ledigt klädd, i shorts och t-shirt!
/Hanna