söndag 22 november 2009

Ajkia-präglad helg

Så var det då dags för en resa till Ajkia, borta i College Park, Maryland. På inhandlingslistan stod diverse bruks- och förbrukningsartiklar, men vi hade även vissa planer på att köpa ett nytt soffbord. Det vi har är tämligen vingligt och inga glas eller koppar står särskilt säkert på det.

Dessutom har det blivit dags att förnya hemmets relativt nya soffa (två år) med ny klädsel. Den vita som vi köpte har med tiden blivit allt mindre vit.

Så glada i hågen gav vi oss iväg norrut, släptte av Syster Yster på vägen för en sleepover hos en kompis och kom fram till Ajkia (Ikea på svenska) vid 11-tiden på förmiddagen. Massor av folk där förstås, men inte ohanterliga mängder. Vi gick runt, kollade in och mätte möbler, funderade på olika modeller och kom fram till att vi nog inte är riktigt mogna för att köpa ett nytt soffbord ännu.

Däremot köpte vi ett litet serveringsbord inför den stundande Thanksgiving-middagen samt diverse praktiska prylar till köket. Och soffklädsel. Och en massa mat, förstås. Och godis. Och lite julsaker. Och en massa annat smått och gott. Dessutom käkade vi lunch strax bredvid skylten där det står "Smaklig måltid!".

Sedan åkte vi hem och då hade nästan hela lördagen redan gått. Efter att vi packat ur bilen, åkte jag runt och letade parkeringsplats i en evighet (sen lördagseftermiddag i den här stadsdelen är ingen kul tid att parkera). När jag väl kom tillbaka, var hustrun och Big Brother nästan klara med monteringen av bordet.

Sedan blev det färdigmat från vår thai-krog och lite Caps-hockey på TV:n framemot kvällningen: förlust på straffar mot ligans sämsta lag, Torontos lönnlöv.

Söndagen har bjudit på vackert väder, 10 km löpning längs floden med grabbarna (som cyklade) samt diverse hemmafix och några timmars skrivjobb.

Nästa vecka är det Thanksgiving här. De båda minsta kidsen är lediga från torsdag, Storebror har bara en tvådagarsvecka. Thanksgiving är en rätt sympatisk storhelg, relativt fri från kommers och stress och med fokus på umgänge om mat. Även om många tycker att det är rätt pressande att tvingas umgås en massa med släktingar och laga en massa mat...

Ja, efter det är det bara fyra veckor kvar till jul.

2 kommentarer:

Karin sa...

Har man någonsin kommit från IKEA med det man SKULLE köpa?! Det slutar väl alltid med servetter, värmeljus och en toalettborste?
Hoppas ni får en skön Thanksgiving-helg! Karin

Hanna sa...

Instämmer med Karin - värmeljus och servetter blir det väl alltid. Och så något udda köksredskap för 9 kronor och som man BARA köpt för att det var billigt.

Vad kul det låter att ni ska ordna Thanksgivingferra! (Och smart att använda sig av konsulter!)
/Hanna